Maanteeamet soovitab saarlastel bussipileti hinda tõsta või liine kärpida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus.
Bussipeatus. Foto: Ants Liigus

Maanteeamet soovitab Saare maavalitsusele maakonna bussiliikluse korraldamisel kolme võimalikku lahendust: tõhustada kontrolli, tõsta hindu või kärpida liine.


Maanteeamet juhib oma kirjaga Saare maavanema Kaido Kaasiku tähelepanu sellele, et riigieelarvest maanteetranspordile eeldatavalt eraldatav sihtotstarbelise toetuse summa on küll ligi kolm protsenti suurem kui 2012. aastal, aga prognoositavad kulud bussitranspordi teenuse osutamiseks kasvavad kuni seitse protsenti, kirjutas Saarte Hääl.

Seega soovitab maanteeamet maavalitsusel täiendavaid vahendeid otsida, pakkudes välja kolm võimalust: piletikontrolli tõhustamine, sõidupiletite hinna tõstmine või liinikilomeetrite arvu vähendamine.

Maanteeameti andmetel laekus mullu maakonnaliinidel piletitulu kolm protsenti vähem kui nt 2008. aastal. Saare maavalitsuse ühistranspordi nõunik Taavi Kurisoo ütleb aga, et Saare maakonnas on piletikontrolli süsteem hästi toimiv ja piletita sõitjaid polegi praktiliselt tabatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles