FSB: Kaukaasia terroriste treenitakse Süürias ja Afganistanis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näomaskiga võitleja
Näomaskiga võitleja Foto: SCANPIX

Vene föderaalsel julgeolekuteenistusel (FSB) on andmeid sellest, et valitsusvastastes rühmitustes Süürias, Afganistanis ja Pakistanis osalevad Põhja-Kaukaasiast pärit inimesed.

FSB juht Aleksandr Bortnikov rääkis täna partnerriikide eriteenistuse- ja julgeolekuülematele, et teave Põhja-Kaukaasiast pärit inimestest, kes võtavad eelpool mainitud riikides osa illegaalsetest rühmitustest, on julgeolekuameti erilise tähelepanu all.   

Bortnikovi sõnul saadab terroriorganisatsioon Kaukaasia Emiraat inimesi  konfliktitsoonidesse kogemuste saamiseks ehk «stažeerima».  

Konflikt Süürias kestab alates märtsist 2011. Damaskuse ametliku seisukoha järgi peavad presidendile ustavad väed võitlema hästivastustatud sõduritega, keda toetatakse väljapoolt. Aktiivne võitlus terroristidega jätkub ka Afganistanis ja Pakistanis, vahendas RIA Novosti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles