Eesti Gaas hakkab elektrit müüma

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov ütles eile, et neil on eelis, kuna nad saavad gaasi ostjatele pakkuda ka elektrit.
Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov ütles eile, et neil on eelis, kuna nad saavad gaasi ostjatele pakkuda ka elektrit. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Gaasi juhatuse liikme Raul Kotovi sõnul on neil elektrimüügiluba olemas. «Eesmärk on nii nagu teistelgi, alustada 1. jaanuarist,» kinnitas ta. «Tarbijatele anname teada oktoobri teises pooles või novembri alguses.»

Eesti Gaasil on 42 000 kodutarbijast ja 1600 ettevõttest gaasiklienti ning esindused kümnes linnas. Seega on olemas nii kliendibaas kui ka kontorivõrk, et uut äri alustada. «Meie eelis on, et saame pakkuda asju koos,» rääkis Kotov. «Gaasi kasutajatele saame pakkuda ka elektrit, see on meie võimalus.»

Esimesel aastal soovib Eesti Gaas Kotovi sõnul viia tarbijateni arusaama, et nende ettevõte on üks elektrimüüjatest. «Ise tahame elektrituru toimimise mehhanisme mõistma hakata,» ütles ta. «Esimesel aastal võiks meil olla 5000 klienti. Turuosa võiks jääda alla kümne protsendi, vaevalt et see saaks suurem olla.»

Kotovi sõnul loodavad nad elektrit müüa ennekõike kodutarbijatele ja väiksematele ettevõtetele. «Ma ei usu, et suudame Eesti Energiaga võistelda suurklientide pärast,» märkis ta.

Eesti Energia on nädal aega kestnud kampaania järel sõlminud 5039 elektrilepingut. Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink ütles, et enamik lepingu sõlminuid eelistab fikseeritud hinda. Ta märkis ka, et paljud inimesed kasutasid võimalust fikseerida elektrihind kolmeks aastaks.

Huvitav on see, et kui Eesti Gaas tahab hakata elektrimüüjaks, siis Eesti Energia tahab saada Balti riikides gaasimüüjaks. «Eesti Gaasi kui elektrimüüja osas on loogika olemas – tegemist ju energiamüüjaga ehk tunne oma klienti ja rahulda laiemalt tema energiavajadusi,» rääkis Rink. «Ka meie andsime juunikuus teada, et taotleme Balti riikides gaasimüügilitsentse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles