Piibe maanteel lõppes remont

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maantee.
Maantee. Foto: maanteeamet

Mullu sügisel Tabivere-Pikkjärve lõigul alanud teeuuendustööd lõppesid ametlikult täna, mil maanteeamet objekti vastu võttis. Remont läks maksma 4,36 miljonit eurot.

Ameti teatel tugevdati tööde käigus Tartu – Jõgeva – Aravete tugimaantee muldkeha kilomeetritel 19,45 kuni 29,052 ning rajati uus kahekihiline asfaltbetoonkate. Lisaks ehitati liiklusohutuse tõstmiseks kolme meetri laiused jalg- ja jalgrattateed Tabivere ja Palamuse valda.

Neist esimene, veidi üle 800 meetri pikkune jalgtee ühendab Tormi küla Tabivere alevikuga. Teine, ligi 2,7 kilomeetri pikkune jalgtee ulatub Nava ristmikust kuni Pikkjärveni, saades kokku Kaarepere viadukti juurde ehitatud jalgteega.

Õvanurmes rajati maantee äärde ka puhkekoht koos pinkide, parkla ja tualetiga, mida raskeveokite juhid on juba asunud kasutama ööbimis- ja puhkekohana.

Teeremondist üle jäänud freespuruga muudeti tolmuvabaks Mullavere-Saadjärve tee pooleteise kilomeetri ulatuses ning kaks lõiku Tabivere-Uhmardu kruusateest kogupikkusega üle 2,3 kilomeetri.

«Tänaseks võime öelda, et kogu Tartu-Jõgeva trass on rekonstrueeritud ning saanud uue katte,» ütles Maanteeameti lõuna regiooni asedirektor Janar Taal. Tema kinnitusel on järgmine etapp saada Piibe maantee remont valmis kogu Lõuna regiooni ulatuses ehk Jõgeva maakonna põhjapiirini Vägeva külas.

Taali kinnitusel on Õuna-Vägeva lõigu projekteerimine juba käimas, ent sellest, kuna viimane Jõgevamaa koosseisu kuuluv Piibe maantee lõik ehitustöödeni jõuab, saab tema sõnul aimu alles siis, kui kinnitatakse uus teehoiukava aastateks 2014 - 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles