Portreede kõrval ilmneb varjatud pool

Kadri Asmer
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Kruusamäe selgitas oma teoste näitusel, et «Walles aijas (kunstnik Priit Pajose portree)» on väljapaneku värskeim maal.
Ilmar Kruusamäe selgitas oma teoste näitusel, et «Walles aijas (kunstnik Priit Pajose portree)» on väljapaneku värskeim maal. Foto: Sille Annuk

Ilmar Kruusamäe hüperrealistlike portreede tehniline meisterlikkus on ilmselge, mis ärgitab seda tugevamalt vaatama pildi pinnast kaugemale – portreteeritute hinge.

Lisaks anatoomilisele sarnasusele peabki Kruusamäe kõige olulisemaks tabada inimese isikupära, tema tõelist olemust. Sellest tulenevalt valib kunstnik oma modellideks vaid neid, kelle elu kulgemist ja kujunemist on ta saanud ise aastate jooksul kõrvalt jälgida.

Tartu kunstimajas avatud isikunäitusel sarjast «Inimene» saab vaadata Kruusamäe teoseid, mis on valminud pärast 2007. aasta samanimelist näitust Tartu kunstimuuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles