Krištafovitš kutsub Tsvetkovi Kõlvarti vastu tunnistama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Blogija Jevgeni Krištafovitš, kelle Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart valeandmete esitamise ja au teotamise süüdistusega kohtusse kaebas, taotleb Vene saatkonna kolmanda sekretäri Juri Tsvetkovi kohtusse tunnistajaks kutsumist.

Kõlvart peab oma au teotavaks väidet, et ta on Vene saatkonna kontaktisik, teatas Krištafovitš. Harju maakohus võttis Kõlvarti hagi menetlusse 26. septembril.

«Tsvetkov on selles asjas ülitähtis tunnistaja,» ütles Krištafovitš. «On üldteada fakt, et Mihhail Kõlvart kohtus temaga korduvalt. Kaitsepolitseiamet avaldas oma 2011. aastaraamatus andmed selle kohta, et abilinnapeal olid ka varjatud kontaktid nimetatud diplomaadiga, mida viimane võib kasutada Kõlvarti mõjutamiseks ja suunamiseks.»

Kõlvart nõuab kohtu kaudu Krištafovitšilt viimase blogis avaldatud ja Kõlvarti hinnangul valede andmete ümber lükkamist. Muuhulgas väidab Krištafovitš blogis, et Kõlvart omas tihedaid sidemeid kuritegeliku maailmaga, on riskiks julgeolekule, Eesti suhtes vaenulikult meelestatud ning Vene saatkonna kontaktisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles