Türgi avas pärast järjekordset mürsuplahvatust Süüria suunas vastutule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud ja sõjaväelased Türgi-Süüria piiri ääres Türgi poolel.
Kohalikud ja sõjaväelased Türgi-Süüria piiri ääres Türgi poolel. Foto: SCANPIX

Türgi avas reedel vastutule, kui järjekordne Süüriast tulistatud mürsk plahvatas piirilinna lähedal, teatas eratelekanal NTV.

Telekanali andmetel maandus mürsk Hatay provintsis Altinozu piirilinna lähedal. Türgi armee avas selle peale koheselt tule sihtmärkide pihta Süürias.

Informatsiooni inimohvrite kohta esialgu pole.

Türgi võimuesindajad on korduvalt hoiatanud, et Türgi kavatseb igasuguse rünnaku puhul jõuliselt vastata.

Türgi ei kavatse Süüriaga sõtta astuda, teatas Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan mõni tund pärast seda, kui Türgi parlament oli andnud loa piiriülesteks operatsioonideks Süürias.

«Meil pole kavatsust Süüriaga sõda alustada,» ütles Erdoğan pressikonverentsil.

Kahe naabri suhted halvenesid järsult kolmapäeval, kui Süüria mürsurünnakus Türgi piirilinnale hukkus viis rahumeelselt elanikku, millele Ankara vastas Süüria valitsusarmee positsioonide tulistamisega.

Erdoğan märkis, et Türgi on piisavalt tugev oma kodanike ja piiri kaitsmiseks. Türgi on viimastel päevadel koondanud sündmuste keskmes olevasse Akçakale linna tanke ja õhutõrjerelvastust.

Türgi peaminister lisas, et Süüria mürsud on konflikti vältel langenud Türgi territooriumile kokku kaheksa korda.

«Üks kord on õnnetus [...] kuidas saab olla tegemist õnnetusega, kui seda juhtub kaheksa korda,» ütles ta.

Türgi asepeaminister ütles neljapäeval, et Damaskus oli end mürsurünnakus süüdi tunnistanud ja Ankaralt vabandust palunud.

Türgi sõjavägi lõpetas Süüria poole tulistamist neljapäeva hommikul, kuid ametnike sõnul «vajaduse korral» sellega jätkatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles