Pärnumaa sepp tegutseb rahvusvahelistel võistlustel

Raavo Raadik
, Eesti hobusekasvatajate selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn International Horse Show´l rautab hobuseid Pärnumaa sepp Aadi Pärtel.
Tallinn International Horse Show´l rautab hobuseid Pärnumaa sepp Aadi Pärtel. Foto: Aldi Alev

Tänavu kümnendat aastapäeva tähistaval Tallinn International Horse Show'l on tähtis roll Pärnumaa mehel Aadi Pärtelil, tuntud sepa valvsa pilgu all võistleb 190 hobust kümnest riigist.

Ratsasportlaste ja hobusekasvatajate seas hea huumorimeele ning mahlakate kommentaaride poolest tuntud Pärtel, kes on hobuseid rautanud 40 aastat, on kolm päeva kestvate võistluste ametlik sepp. Suurt tööd tal senini teha tulnud ei ole.

„Kui mõni hobune kaotab raua, tuleb see asendada. Eile asendasin kaks hobuserauda, täna on vajanud abi üks hobune Valgevenest,“ ütles sepp.

Pärtel rääkis, et rahvusvahelise tasemega võistlustel on ametliku sepa olemasolu kohustuslik, nii ta välja valitigi.

Välismaiste kolleegide tööst pidas Pärtel lugu, kriitikanooli ta kellegi pihta ei saatnud. „Siin osalevad hobused on sellised, kelle juurest soss-sepad aetakse kaikaga eemale," põhjendas ta.

Tallinn International Horse Show on Saku Suurhallis toimuv suurejooneline ratsavõistlus, tänavu võistlevad kodmaiste sportlaste kõrval võistlejad Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt, Valgevenest, Saksamaalt, Rootsist, Poolast ja Hollandist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles