Reformierakonna naisteklubi juht: PRIA juhtum süvendab peredes ebakindlust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terje Trei
Terje Trei Foto: Sille Annuk / Postimees

Reformierakonna naisteklubi NaiRe esinaise Terje Trei hinnangul süvendab lapsehoolduspuhkuselt tööle naasnud emade palgakärbe noortes peredes ebakindlust.

«Minu hinnang on ainult hukkamõistev, muud ei midagi, siin ei saagi muud hinnangut olla,» kommenteeris Trei neljapäeval Postimehes ilmunud uudist, et PRIAs töötavatele lapsehoolduspuhkuselt naasnud naistele maksti ajutiselt 10 protsenti väiksemat palka, milleks nad pidid allkirjastama lepingulisad. Põhjenduseks toodi, et nad ei ole tagasi tulles enam tööasjadega nii hästi kursis.

«See ei ole põhjendus. See on otsitud põhjus,» ütles Trei, kellele tundub kogu lugu uskumatu. «Isegi eraettevõtluses ei tea ma selliseid asju, rääkimata riigiametist.»

Tema hinnangul peaks riigiasutus olema pigem eeskujuks: «Riigiametis on selline käitumine väga arusaamatu.» Ta pakkus, et ministeerium peaks oma valitsemisalas need asjad üle vaatama.

Trei hinnangul süvendab selline käitumine ebakindlust mitte ainult emades vaid kõigis.

«Ka isades ja noortes peredes tervikuna süveneb ebakindlus,» lausus Trei. «Kui vanemahüvitisega tagatakse, et sissetulek selleks perioodiks ei lange, siis selgub tööle tulles, et su sissetulek langeb – see tundub väga kummaline.»

«Ma kindlasti ei julge eeldada, et kedagi sunniti sellele (lepingulisale – toim) alla kirjutama, aga samas tundub kummaline, miks seda tehti,» rääkis Trei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles