Paber: Lotomängu suurvõit tuli tänu laste janule

Aivar Aotäht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile käis Eesti Lotos võitu vormistamas naine, kes oli eelmisel nädalal Abja-Paluojalt ostetud lotopiletiga võitnud üle 2,5 miljoni krooni.



Pärnumaal Tõstamaa kandis elav 45-aastane Veera oli liiga ärevil, et ise oma mõtteid avaldada, kuid lubas lahkelt enda eest kõnelda väimehel. Nagu too ütles, käisid nad külas oma sugulastel Suure-Jaanis ning teel olles tekkis lastel janu.


«Nende pärast pidasime Abja-Paluojal kinni ja läksime poodi,» lausus mees. «Poes olles mõtlesime, et võtaks ka lotopileti. Vahel on ikka ette tulnud, et ostame pileti kodukandist eemal.»


Mehe sõnul on pere sellest poest ka varem mõne lotopileti ostnud, aga miljonivõit kukkus sülle tänu lastele, kelle pärast seekord peatus tehti.


Ei uskunud oma silmi


Lotovõidust sai naine teada eelmise kolmapäeva õhtul telerist Viking Lotto loosimist vaadates, kuid ta ei tahtnud võitu uskuda ja palus väimehel järele kontrollida. Väi uuris tulemusi interneti vahendusel, aga et ikka päris kindel olla, helistas järgmisel hommikul Eesti Lotosse.


Mida on plaanis mitme miljoni krooniga ette võtta, ei tea võitja veel öelda. Nagu tema väimees sõnas, tuleb selle kõigega alles harjuda.


«Eks mõni väike mõte ole, näiteks vajab maja kõpitsemist,» lausus mees.


Vastne miljonär on kogenud lotomängija, enamasti ostab ta Bingo loto ja Viking Lotto pileti igal nädalal. Senised võidud on olnud pisemad, suurim neist alla tuhande krooni.


Väimehe sõnul ei tähenda suurvõit seda, et naine lotopileteid enam ei osta.


Eestis on miljon või enam krooni võitnud 79 inimest. Selles rivis platseerub kõnealune võit 14. kohale, olles samas Viking Lotto kõige suurem Eesti kohalik jackpot.


Üks võitja loobus


Nende miljonitabamuste hulka ei ole arvestatud üht enam kui 1,6 miljoni krooni suurust võitu, mille toonud pilet osteti tänavu veebruaris Tartust ja omanik võidule järele ei tulnudki.


Eesti kõige suurem lotovõit on 9 018 136 krooni. See kogusumma võideti eelmise aasta sügisel Viking Lotto kümne mänguväljaga piletiga, mis osales kümnel loosimisel. Pilet maksis 800 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles