Mees müüs Audi maha enese teadmata

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduauto Audi peeti kinni kahe kilomeetri kaugusel ajutisest kontrolljoonest. Pilt on illustreeriv.
Sõiduauto Audi peeti kinni kahe kilomeetri kaugusel ajutisest kontrolljoonest. Pilt on illustreeriv. Foto: Kunnar Rüsülainen

Selle nädala teisipäeval avastas mees, et tema sõiduauto Audi 80 ei kuulugi enam temale.


Lõuna politseiprefektuuri teatel avastas Tartus elav keskealine mees 6. jaanuaril, et temale kuulunud sõiduauto Audi 80 on maha müüdud.

Mees pöördus selguse saamiseks riiklikusse autoregistrikeskusesse, kus selgus, et auto on maha müüdud juba novembrikuus. Toona oli ARKis koostatud müügileping, mille alusel on auto omanik oma sõiduki ühele mehele maha müünud.

Auto omanik ise müügi juures ei viibinud ning kuulis müügist esimest korda. Juhtunu uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Lõuna ringkonnaprokuröri Aro Siinmaa selgituse kohaselt avastas kannatanu kodanikuportaalist, et tema nimele ei ole enam registreeritud talle kuuluvat sõidukit Audi 80, vahendas nõuniku kt Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku ülesannetes Carol Merzin.

Kannatanu oli andnud oma auto teisele isikule kasutada ning ilmnes, et sõiduki suhtes oli lihtkirjaliku ostu-müügi lepingu alusel vormistatud ARK-s omanikuvahetus.

Kannatanu kinnituse kohaselt tema ise sõidukit müünud ei ole, mistõttu on alust arvata, et leping on võltsitud. Selle versiooni kontrollimiseks määrati dokumendile ekspertiis.

Ringkonnaprokuröri sõnul ei ole kahjuks tegemist erakordse juhtumiga, sest Tartu autojälitusel on juba mitu aastat tulnud regulaarselt tegeleda samasisuliste avalduste lahendamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles