Paber: Mulgi uudise

, Tarvastu valla ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvaääletus ütel ütteminekile ei
Elme ja Põdrala vald ja Tõrva linn om tennu edimedse kokkuvõtte oma valla rahvaääletuse kotta.
Küsiti, mis elaniku arvave Tõrva linna ning Elme ja Põdrala valla ütteminekist. Egä vald küsse arvamust erälde ja küsimuse saadeti kigile täiskasunuile. Kige ärksämbe vastaje ollive Põdralan, kus küsitluslehti täideti ja saadeti tagasi üle 70 rossendi.
Ku Tõrva ja Põdrala vallan olli üttemineki puult piaaigu kolmveerand vastajidest, siss Elme vallan olli sama pallu üttemineki vastatsit. Nüid om arvate, et vähembelt sii aaste ütteminekit ei tule, sest Elme vald om ringin ümmer Tõrva linna ja selleperäst ei saa Põdrala vald kah Tõrvage ütte valda tetä.
Põdrala vallavanemb Aivar Uibu ütel, et nende volikogu oless üttemineki puult ollu esigi siss, ku sii ei oless rahvale nõnda miiltmüüdä ollu. Elme vallavanem Tarmo Tamm ütel jälle, et ehk teijegi rahvas prilda õige otsuse, ääleten üttemineki vastu, sest majanduslangusen om siandsit muutusi rasse tetä.
Täpsembelt saap rahvaääletuse tulemusi vaadate Tõrva, Elme ja Põdrala valla kodulehe päält. Joba ommen tuleve vallajuhi kokku, et arute, mismuudu üttemineki laanege edesi minna.


Maks Roosma laasitüüde näitus
Talnan ajaloomuusjumin om valla Elme kihelkonnast
perit Maks Roosma laasitüüde näitus «Klaasilaste ürgisa».
Maks Roosmat peetäss Eesti laasikunsti luujass. Ta õps Tšehhimaal, kus ta raviirse oma edimedse inimese näoge laasipildi, mille pääl olli Konstantin Päts. Resident saije selle vabariigi 20. juubelipäeväss.
Maks Roosma om vällä kooliten terve laasikunstnikkude kuulkonna ja kirjuten uurimistüü Hiiumaa Hüti laasikoja kotta, kus joba XVII saandil ilusit laasist asju tetti.


Kige kiiremb olli Algo Kärp
23-aastane Tarvastu miis Algo Kärp, kes selle aaste akatusen saije oma edimedse maailmakarika punkti, võits pühäbe Tamsalu-Neeruti suusamaratoni. 43 kilumeetri pikkuse sõidu lõpun ollive Algo Kärp, Jaak Mae ja Aivar Rehemaa ütenkuun, aga Algo olli kige kiiremb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles