Juhan Parts: telekanaleid võiks vähem olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisor
Televiisor Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna riigikogu ees kõneledes, et tema hinnangul võiks nähtavaid kanaleid vähem olla ja ta soovitaks enda isal telekast loobuda.

Partsilt sooviti täna vastuseid küsimusele, millest üks puudutas vabalt nähtavate telekanalite arvu vähenemist.

Parts tõstis esile, et valitsus pole kordagi rääkinud kõige tähtsama põhjendusena digilevile üleminekul telekanalite arvust.

«See peab olema mingisugune teistsugune valitsus, kes peab oma rahva juures kõige tähtsamaks seda, et nad saaksid nelja telekanali asemel vaadata kuut telekanalit,» nentis Parts. «Kui neid kanaleid nö plõksutada, võtta endale pool tundi aega, siis ma pean tunnistama, et ma toetaks isegi nende kanalite vähendamist, aga see ei ole minu võimuses.»

Parts toonitas samas, et kuigi nüüd on kuue vabaleviga kanali asemel neli, saab soovija teenusepakkujaid kasutades ja kuutasu makstes koju kümmekond kanalit, mida on võimalik jälgida eesti keeles.

«Minu isast pensionär maksis ühele ja vaatab ennast vaata et segaseks neid telekanaleid seal – Eurosportidest, lõpetades ma ei tea millega välja,» sõnas Parts. «Parem kui ta ei oleks seda otsust teinud ja oleks ausalt öeldes teleka kuhugi mujale viinud.»

Miks aga kaks kanalit on vabalevist lahkunud, on Partsi sõnul tingitud vastava telekanali otsusest ja riiklikul tasandil võivad nende valikute mõjutamise vahendiks olla ainult kultuuriministeeriumi teleringhäälinguloaga sätestatud kohustused.

Partsi sõnul pole seda seni tehtud, kuid see on teema, mida võiks riigikogus ja valitsuses arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles