Linnavolinik nõuab PBK ja Tallinna vaheliste lepingute uurimist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne.
Indrek Raudne. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu IRL-i fraktsiooni esimees Indrek Raudne on veendunud, et telekanalis Pervõi Baltiiski Kanal jooksvad Keskerakonna reklaamid maksis kinni Tallinna maksumaksja.



«See on absurdne, et Tallinna linna poolt PBK-lt tellitud kolme venekeelse saate maksumus ulatub ligi poole miljoni euroni. Selge on, et sellise summa eest ei tellitud pelgalt saateid, vaid maksti kinni ka kanalil jooksvad Keskerakonna reklaamid,» väitis linnavolinik.

Raudse hinnangul on Keskerakonna rahaline seis äärmiselt nadi, mistõttu on Savisaar pöördunud raha saamiseks nii piiri taha kui ka rahastanud valimiskampaaniat Tallinna linnakassast. «IRL-i arvutused näitavad, on need valimised on Tallinna maksumaksjale läinud maksma ligi kolm miljonit eurot,» rääkis Raudne.

«Savisaar on oma tegevusega juba ammu kõik sündsuse piirid ületanud ja on vaid aja küsimus, millal säärasele brutaalsele Tallinna maksumaksja raha raiskamisele piir pannakse.» Asjas täie selguse saamiseks lubas Raudne teha linnavolikogu revisjonikomisjonile ettepaneku algatada uurimine PBK-st tellitud saadete kohta.

Tallinna meediajuhi Lev Vaino sõnul on Raudse süüdistused alusetud. «Tegemist on kas rumaluse või pahatahtlikkusega. See näitab, et vahetult enne valimispäeva läheb valimisvõitlus eriti küüniliseks ja poliitiliste vastaste mustamiseks kasutatakse kõiki mõeldavaid ja mõeldamatuid vahendeid,» nentis Vaino.

Ta rõhutas, et PBK on linnauudiste edastamisel Tallinna linnakantselei pikaaegne partner ning aastate jooksul ei ole saadete eest makstav summa suurenenud. «Saate «Russki vopros» («Vene küsimus») puhul on tegemist integratsioonisaatega, mida rahastatakse Kodurahu programmist. Saate oluliseks osaks on ka vaba mikrofon, mis annab kõigile võimaluse Tallinna probleemide kohta sõna võtta,» selgitas meediajuht.

«Saated «Tere hommikust, Tallinn» ja «Meie pealinn» vahendavad linnakodanikele vajalikku infot ja annavad ülevaate linnas toimunust. «Nii «Vene küsimus» kui ka «Tere hommikust, Tallinn» on eetris juba kolmandat ning «Meie pealinn» koguni kaheksandat hooaega ning saadete tootmise ja edastamise eest makstav summa ei ole selle aja jooksul suurenenud,» rõhutas Vaino.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles