Tammeka madistab liidriga ja tutvustab uut logo

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11. mail tegid Tammeka ja Kalju Tamme staadionil 1:1 viigi. Pildil heitleb Silver Grauberg (sinises) Rimo Hundiga.
11. mail tegid Tammeka ja Kalju Tamme staadionil 1:1 viigi. Pildil heitleb Silver Grauberg (sinises) Rimo Hundiga. Foto: Kristjan Teedema

Pärast koondisemängudest tingitud pausi jätkuvad täna õhtul mängud Eesti jalgpalli meistriliigas, kui liigatabelis viiendal kohal paiknevale JK Tammekale sõidab külla liidermeeskond Nõmme Kalju.

Senises 26 kohtumises pole Kalju pidanud veel kaotusekibedust tundma. Neil on tabelis 19 võitu ja seitse viiki ning teisel kohal paiknevat FC Florat edestatakse ühe enam peetud mängu juures viie punktiga. Eelmises voorus tegigi Kalju 1:1 viigi Floraga.

Vahepeal neljandal kohal asetsevale Narva Transile kuklasse hinganud Tammeka sai viimases koondisepausieelses mängus valusa 1:2 kaotuse Paide linnameeskonnalt ning Transist jäädakse nüüd maha seitsme punktiga. Paidet edestavad tartlased omakorda vaid kahe punktiga.

Kuigi Kalju saabub mängule tabeli liidrina, usub Tammeka keskkaitsja Silver Grauberg, et vastaseid on võimalik üllatada. Sellele lootusele annavad alust hooaja senised omavahelised mängud: kui esimeses matšis kaotati nõmmekatele viimase sekundi väravast 0:1, siis teises kohtumises võideldi välja 1:1 viik, kusjuures ka seal sündis Kalju värav üsna lõpu eel.

«Lõpus löödud väravad näitavad muidugi Kalju võimsust ja võitlustahet. See, et nad seni pole ühtegi mängu kaotanud, on väga võimas näitaja, kuid kindlasti tahame seda täna muuta,» ütles Grauberg.

Võrreldes seniste Kalju vastu peetud mängudega astuvad tartlased seekord neile vastu uue, paar kuud juurutatud formatsiooniga, kus nelja kaitsja asemel taltsutab vastaseid viis kaitsjat. Graubergi sõnul teeb see töö lihtsamaks, sest kui keegi kaitseliinist peaks eksima, on alati üks mees kõrval aitamas. «Ees on küll selle võrra võimsust ja jõudu vähem, kuid samas tulemused näitavad, et oleme hakkama saanud ka rünnakul,» lausus Grauberg.

Mäng Nõmme Kaljuga saab Tammeka jaoks eriline olema ka selle poolest, et kohtumise vaheajal tehakse avalikuks klubi uus logo. Tammeka tegevjuht Kristjan Tiirik põhjendas logo muutmist sellega, et senine, 30 aasta eest sisuliselt põlve otsas tehtud vana logo on oma aja ära elanud. Senise logo tuunimise asemel otsustati valida täiesti uus märk, mis oleks rohkem Tammeka nägu.

Uus logo valiti välja kahe kavandi seast. Tammeka särke hakkab edaspidi kaunistama klubi endise mängija ja praeguse noortetöö juhi Mario Hansi kujundatud logo, millel erinevalt enamikust jalgpalliklubide logodest polegi ühe elemendina kasutatud palli. Täpsemalt Kristjan Tiirik avaldama ei soostunud ja soovitas kõigil huvilistel täna õhtul kell 19.30 algavale mängule ise kohale tulla.

Lisaks uuele logole on Tammeka saanud endale ka 50-kohalise bussi, millega klubi võistkonnad mängudel hakkavad käima. Bussi soetasid klubi lapsevanemad Ingmar Kiidjärv ja Lauri Kõrgvee. Selleks, et buss oleks ratastel ja sõidaks, on panustanud ka Tehase auto, Giga, Muna Liisa, Baltyre, Medita kliinik ja Terminal. Tammeka kirjades bussi saab Tartu tänavatel vuramas näha juba üsna pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles