Just Film soovitab: «Kurvi taga»

Just Film
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

Lapiku maa teooriaid on viimase aastate jooksul tulnud nii palju, et neid on võimatu kokku lugeda ja oli vaid aja küsimus, millal sellest ka üks korralik film tehakse. Ja tehtigi.

Filmis näeme üht entusiastlikku gruppi, kes siiralt usub, et maailm on lapik, kes järjepidevalt üritavad ebaõnnestunud katsetega tõestada, et maailm on lapik. Filmi suurimaks tugevuseks on see, et režissöör suhtub enda portreteeritavasse täie austusega, mitte naerdes nende üle, vaid teatud mõttes ise kaasa elades. Mis sest, et maailm on ikkagi ümmargune ja selleks ta ka jääb, on tegu suurepärase dokumentaalfilmiga, mis näitab selle veidra pseudoteaduse fanaatikuid ja eestvedajaid.

27.11 seansile järgneb arutelu Teaduskeskus AHHAA peaplanetarist ja teadustoimetaja Üllar Kivilaga ning ajakirjanik Marii Kanguriga (ERR uudistetoimetus).

29.11 seansile järgneb arutelu Greete Palmiste (Eesti Ekspress) ja Heidi Soosaluga (Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi vanemlektor, Eesti Geoloogiateenistuse vanemseismoloog).

Piletilevi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles