VIDEOD Eurovisioon ja Eesti 200 lahendasid konflikti: mõlemad pooled on rahul (28)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Uuendatud 1. mai 2024, 16:31
Copy
E200 euro visioon ehk Euroopa visioon
E200 euro visioon ehk Euroopa visioon Foto: Kaader videost

Eile Postimehe veergudel avalikuks saanud võimalik vastasseis Eurovisiooni korraldava Euroopa Ringhääligute Liidu (EBU) ja Euroopa Parlamendi valmiskampaaniat korraldava Eesti 200 vahel on lõppenud. EBU-l Eesti 200 eurovalimiste klipi suhtes enam prentensioone pole ning lähinädalatel täidavad tele-eetrit nii Eurovisiooni ülekanded kui Eesti 200 Euroopa visiooni kampaaniaklipid.

Eurovisiooni pressiteenistusest kinnitati Postimehele, et Eesti 200 on olnud väga koostööaltis ning asi on nüüdseks lahendatud. «Asi on on lahendatud nii, et mõlemad pooled on rahul. Rohkem kommentaare meil ei ole,» vastati Postimehele.

Eesti 200 juhatuse liikme ning EP kampaania loovjuht Marek Reinaas sõnas, et EBUga tekkinud kirjavahetus on kahetsusväärne näide Euroopas vohavast bürokraatiast ja euroametnikke aeg-ajalt tabavast tahtest kõiki elu aspekte üle reguleerida. «Arusaadavalt on EBU-l Eurovisiooni korraldajana oma asi ajada ja kaitsta. Eesti 200 samuti armastab ja toetab üle-Euroopalist kooslaulmist, aga see, et meie lõbusas Euro Visioonis nägid mõned EBU Šveitsi peakorteris istuvad bürokraadid poliitilise sekkumise ohtu lauluvõistlusse, on muidugi tragikoomiline,» ütles Reinaas.

«Traagiline, kui paljude inimeste aeg ja palgaraha kulub bürokraatlike kirjade koostamise peale ning millega meil Euroopas tegeletakse ning koomiline, et just see juristide ping-pong kinnitas veel kord Eesti 200 kampaaniasõnumit, kui tähtis on, et Euroopas oleks rohkem JAH-inimesi,» lisas ta. 

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles