Olümpiapronks Indrek Pertelson pillub küsitavaid süüdistusi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson
Indrek Pertelson Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Siiani ei ole selge, kes on süüdi 2,1 miljoni krooni väljavõtmises spordiklubist Arigato – kas ettevõtte finantsjuht Margus Dintšenko, nagu väidab Indrek Pertelson, või endine sportlane ise.




Möödunud nädalal kutsus judo olümpiapronks Indrek Pertelson kokku ajakirjanikud ning rääkis tema vastu esitatud kahtlustustest ja süüdistustest aktsiaseltsi Haabersti Perespordikeskus kõmuliseks kujunenud pankrotiasjas.



Muu hulgas lubas sportlane vastutada enda tehtud vigade eest, kuid lisas, et kui jutt käib firmast raha välja võtmises, peaks vastutama kunagine finantsjuht Margus Dintšenko.


E24 valdusesse on aga jõudnud kaks avaldust – üks Dintšenkolt ning teine Pertelsonilt.



Esimeses palub finantsjuht end 21. juulil 2008. aastal vabastada juhatuse liikme kohalt ning solidaarsest vastutusest.



«Kuivõrd firma nimel ja arvel on minu juhatuse liikmeks oldud aja jooksul sõlmitud lepinguid ja tehtud otsuseid, mille tingimused, sh lepingutest tulenevad õigused ja kohustused, pole olnud mulle teada,» põhjendab Dintšenko seal.



Teises avalduses kirjutab aga Pertelson, et rahuldab Dintšenko lahkumisavalduse. Muu hulgas kirjutab ta: «Vastutan isiklikult Haabersti Perespordikeskuse AS nimel ja arvel tehtud otsustest ning sõlmitud lepingutest tulenevate kohustuste ja õiguste osas.»



Seega tekib küsimus: miks Pertelson süüdistab inimest, kelle ta vastutusest vabastanud on? Sportlane ise pole leidnud aega, et neid pabereid kommenteerida.



Haabersti Perespordikeskuse ASi pankrotihaldur Terje Eip­re esitas eelmisel nädalal Põhja politseiprefektuuri majanduskuritegude talitusele Haabersti Perespordikeskuse ASi juhatuse liikmete Indrek Pertelsoni, Tavi Maastiku ja Margus Dintšenko tegevuse uurimiseks kuriteokaebuse. Haabersti Perespordikeskus haldas spordiklubi Arigato.



Pertelsoni ja Maastiku suhtes tekkis kahtlus, et nad on ettevõttest võltsitud dokumentidega suures ulatuses sularaha välja võtnud ja selle omastanud, mis on kvalifitseeritav usalduse kuritarvitamisena, dokumendi võltsimisena ning võltsitud dokumendi kasutamisena.



Võltsitud lepingute ja kunstlike arvete fabritseerimisega prooviti vabaneda juhatuse liikme vastutusest ettevõttele tekitatud suure varalise kahju eest, arvab Eipre.



Pertelson väitis, et pankrotihaldur Eipre juhendas mitmel toolil istudes Eesti Talleksit spordikeskuse pankrottiajamisel.



Eesti Talleksi juhatuse esimees Andres Sarri lausus juhtumit kommenteerides, et ajakirjanduses edastatu põhjal valetas Pertelson ajakirjanikele inimvõimete piiril.



Sarri sõnul on tal Pertelsoni käitumist eemalt kurb jälgida. «Tema tegevuse, tegevusetuse ja tahtliku raiskamise tulemusel on kahju kandnud sajad ettevõtted, teiste seas ka Arigato ehitust finantseerinud Eesti Talleks,» tõdes Sarri.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles