Postimehe podcastid (1)

Copy

Kuula Postimehe podcast'e päevakajalistel, kultuuri, spordi ja meelelahustuslikel teemadel.

OTSE POSTIMEHEST: Martin Mölder ja Tõnis Saarts

Varsti saabub erakondade jaoks tõehetk Euroopa Parlamendi valimiste näol. Selles võitlustules on riigikogu valimistega võrreldes paremas positsioonis sotsiaaldemokraadid ja halvemas positsioonis Isamaa. Millega suudavad need valimised üllatada, seda lahkavad politoloogid Martin Mölder ja Tõnis Saarts.

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis
Kuula Google Podcastis

 

JULGEOLEK TÄNA: Kas maailm seisab silmitsi sõja laienemisega? Millised märgid on õhus?

«Julgeolek täna» on omalaadne julgeoleku briifing avalikkusele, sest tavaliselt analüüsitakse sellel tasemel vaid suletud uste taga. Saadet veavad Erkki Koort ja Meelis Oidsalu.

Otsesaates «Julgeolek täna» arutavad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort Eesti julgeolekut mõjutavate aktuaalsete tegurite üle. Selle saate peamisteks teemadeks on sõja võimalik laienemine maailmas ning KAPO aastaraamat.

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis
Kuula Google Podcastis

 

NAISTEJUTUD:  346 Miks halvasti öelda on lihtsam kui hästi?

«Naistejutud» on julge ja avameelne saade, kus Kristina Herodes, Dagmar Lamp ja külalised räägivad seksist, suhetest, tööst ja seiklustest. See on parim võimalus naistest päriselt aru saada!

"Karjumine on lähedase peale - see on väga halb asi," ütleb Kaido Taim konkreetsel toonil. Ei ole mingit "aga tema ajas mu vihale" juttu! "Mehe ülesanne on ehitada perekonda, mitte lõhkuda seda." Aga enamik mehi ja naisi paraku lõhub just seda kõige väärtuslikumat asja, mis neil on - oma enda lähisuhet ja kõige kallimat inimest elus. Vahel teeb ta täiesti maatasa. Ja miks? Omaenda hirmude, ebaküpsuse ja ebakindluse tõttu. Selle asemel, et võidelda kes on süüdi ja kelle käes on võim, tuleks ehitada MEIE tunnet. "Ja oma süüd on lihtsam tunnistada kui sind ei süüdistata," toob perelepitaja välja veel üle inimliku asja. Mitte keegi ei taha olla koos inimesega, kes tekitab talle süütunnet. Isegi kui oled jubedalt käitunud ja sinu kohus oleks see heaks teha, enamik ei tee seda. Ebaõiglane? Jaa! Kehtib pea alati? Samuti jaa! Kes klähvib? Väike koer, kes kardab. Sama kehtib inimeste osas. Jõu näitamine on kompensatsioonikäitumine, ühelgi tugeval inimesel pole vajadust demonstreerida oma jõudu. Räägime lahti tugevuse ja nõrkuse kohta levinud eksiarusaamad ning jõuame väga huvitava järelduseni.

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis
Kuula Google Podcastis

RAUDSAARE DIALOOGID: Philippe Jourdan

Postimehe arvamustoimetuse juht Mart Raudsaar intervjueerib üht tuntud või tähelepanuväärilist Eesti inimest.

Noor preester Philippe Jourdan tuli Eestisse 1996. aastal ning õppis erakordselt kiiresti ära eesti keele, võites sellega eestlaste südame. Oma Rooma-õpingute päevil kohtus ta paavst Johannes Paulus II-ga, kes nimetas ta 2005. aastal Maarjamaa piiskopiks. Tegemist oli viimase piiskopi nimetamisega, mida paavst jõudis teha enne oma surma. Küsitleb Postimehe arvamustoimetuse juht Mart Raudsaar.

Kuula Spotifys

SODIAAGISOSINAD: Võimsale täiskuule järgneb kummaline segadus: tegevus tuleb joondada hingekutsega

Nädala alguses vaatavad horoskoobifanatt Dagmar Lamp ja astroloog Margit Korbe taevasse ning räägivad lahti, mida järgmised päevad meile toovad. Lõpetuseks tuleb ka sõnum tarokaardilt, mida sel nädalal silmas pidada.

Ees on väga transformatiivne täiskuu Skorpionis, mis jääb pingenurka surma ja taassünni valitseja Pluutoga. Astroloogiasõnastikus tutvume asteroid Unioniga, mis peegeldab inimeste ootusi ja kogemusi nende elu olulistes liitudes.Nädalakaardiks ilmub aga lootustandev Täht.

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis
Kuula Google Podcastis

 

KULTUURIS KUUM: #90: Saag käima! Marani Bros selgitab, sündis Eesti pööraseim žanrifilm «Mootorsaed laulsid»

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhääling «Kultuuris kuum» pöörab oma valgusvihu kõigele, mis kultuuris parasjagu suisa säriseb. Olgu selleks siis värskeim Eesti mängufilm, aasta oodatuim muusikasündmus või sõgedalt põnev teatrietendus mõnes Eesti teatris. Külas käivad põnevad kultuuritegelased, valdkonna spetsialistid ja loomeinimesed, keda ühendab armastus kultuuri vastu. Saadet juhivad Tuuli Põhjakas ja Ralf Sauter.

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» on külas uue Eesti žanrifilmi «Mootorsaed laulsid» tegijad, vennad Sander Maran ja Kaur Maran. Režissööri ja produtsendi tandem Marani Bros selgitab, kuidas juba 2013. aastal võttesse läinud «Mootorsaed laulsid» lõpuks valmis sai, miks selle tegemine nii kaua aega võttis ning mida võib oodata Eesti kõige sõgedamast žanrifilmist, mis segab kokku õuduse, märuli, muusikali, komöödia ja road-movie.

Kuula Spotifys

 

PARC FERMÉ: Tänakul on igasugune õigus olla oma punktisumma peale pahane

Rallimaailm pakub igal nädalal jutupunkte, mida ei jõua lehe- või veebiveergudel pulkadeks lahti võtta. Olgu «Parc Fermé» teie kaaslaseks rallirägastikus orienteerumisel!

Postimehe rallisaade «Parc Fermé» võttis luubi alla lõppenud Horvaatia MM-ralli, mis andis taas kinnitust, et WRC-sarja uus punktisüsteem tekitab totraid olukordi. Ott Tänaku kopsakas punktisaak tekitas küsimusi ka talle endale ning «Parc Fermé» nõustus, et saarlasel on selle peale igati õigus pahane olla. Stuudios on Henry Lääne ja Karl Mihkel Eller. Head kuulamist!

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis
Kuula Google Podcastis

 

MAAILM TASKUS: Euroopa eri. Siiri Oviir: enne Krimmi annekteerimist elas Euroopa teatud naiivsuses

Margus Parts ja välistoimetus toovad kätte Eestile tähtsad arengud välismaal.

Kui endiseid Nõukogude Liidu riike vaevasid probleemid korruptsiooni ja õigusriigi küsimustes, siis Lääne-Euroopa oli enne 2014. aastat liiga naiivne Venemaalt lähtuva ohu osas, rääkis endine Euroopa Parlamendi saadik Siiri Oviir saates «Maailm taskus».

Kuula Spotifys

 

CORNER 1: Kõike põnevat Eesti mootorispordi ajaloost ja selle hoidmisest

Mootorispordientusiastid Art-Peeter Roosve ja Janar Saharenko räägivad nii nelja- kui ka kaherattalistest ning mõnikord on saates ka erikülalised. Vormelisõpradele on Art-Peeter ja Janar tuntud ka kui Facebooki lehekülje «Corner 1 Eesti» haldajatena.

Mootorispordisaade «Corner 1» kutsus külla mootorispordimuuseumi MOMU asutaja Arno Sillati ja Formula Historic-klassis legendaarse Estonia 21ga võistleva Ekke-Taavi Sepperi, kellega vesteldakse Eesti mootorispordi ajaloost ja selle hoidmisest.Aitäh ja parimat

Kuula Spotifys
Kuula Google Podcastis
Kuula Apple Podcastis

 

IGA MÄNG LOEB: Kotsar ja Raieste väärivad kiitust, vaatame ette Euroliiga play-off'ile

Korvpalli Euroliigas pole kunagi igav! Taskuhääling «Iga mäng loeb» võtab Vana Maailma tugevaima klubisarja, selle mängud ja säravamad tähed luubi alla ning teeb selgeks, kuidas asjad tegelikult on!

Korvpalli Euroliigale pühenduv Postimehe taskuhääling «Iga mäng loeb» võttis kokku play-in kohtumised ja vaatas ette uuel nädalal algavatele veerandfinaalseeriatele. Head kuulamist!

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis

 

NESTOR & KOPPEL: 19.04.24 Nestor & Koppel 3.18 – Miks on hinda läinud turism, kuld ja toorained?

SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor ja SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel räägivad sellest, mis on majanduselus ning investeerimise maailmas toimumas ja kuidas see meie igapäevaelu mõjutab.

Maarjamaa mahedahäälseimad majandusmehed asuvad lahkama Eesti ja maailma majanduse üle.Tänased teemad:⚖️ Kas makse on vaja veel tõsta?🌎 Miks ei ole majandussurutis realiseerunud?💸 Kuidas mõjutab turism Eesti majandust?

Finantsteenuse pakkuja on AS SEB Pank. Eeltoodud teavet ja viidatud lindistuses avadatud seisukohti ei tohi ühelgi juhul tõlgendada investeerimisalase nõustamise, investeerimissoovituse ega toote või teenuse pakkumisena. Investeerimine on seotud riskidega, investeeringu väärtus võib tõusta või langeda, väärtpaberi varasem positiivne tootlus ei garanteeri sarnaseid tulemusi tulevikus, võite kaotada algselt investeeritud rahasumma.

 

VABA AKADEEMIA:  Kalle Olli «Ookean globaalsete muutuste tuules»

SA Academia Artium Liberalium ehk Vaba Akadeemia on 2018. aasta algul asutatud ühendus, mis koondab eesti haritlasi: teadlasi, mõtlejaid, intellektuaale ja õppijaid. Akadeemia eesmärgiks on luua tingimused renessansitüüpi haritlasringi tekkimiseks ja kujunemiseks kooskõlas vabade kunstide kontseptsiooniga. Akadeemia asutajateks on Marju Lepajõe, Mihhail Lotman, Ülar Ploom, Hardo Pajula ja Maria-Kristiina Lotman.

Ookean on neelanud >90% biosfääris neeldunud liigsest soojusest, mis annab maismaa elanikele aega kohanemiseks. Ookeani soojenemisega kaasneb paraku paisumine ja merevee taseme tõus. Ookean neelab ligi 30% inimtekkelisest süsihappegaasiheitest, millega paraku kaasneb ookeanivee hapestumine. Loengus tuleb juttu, kuivõrd meil on põhjust loota ookeani tasakaalustavale mõjule ka tulevikus.

Kuula Spotifys

 

SOLARAADIO: #8- Headaega teine hooaeg ja tere tulemast kolmandasse!

Solaraadio on Solaride poolt loodud podcast, kus arutletatakse inseneeriast ning nende teekonnast maailmameistrivõistlustele.

Kõige viimases Solaraadios tuleme ringiga juurte juurde tagasi. Külas on kolmanda hooaja tegevjuht Asso Soosalu, mentor Kristel Leif ja peainsener Joosep Ress. Võtame kokku teise hooaja õppetunnd, eduelamused ja kõik hetked, mil oli kiustatus valget lippu lehvitada. Samuti kergitame saladuseloori käesoleva hooaja plaanidelt.Mõtiskleme:-Millised olid emotsioonid võistluse lõppedes?-Milliseid ämbreid sai läbi kolistatud?-Suurimad võidud?-Mida uut toob Solaride kolmas hooaeg?-Millised juhid saavad Asso ja Joosep olema?Saadet juhib filmitegija ja solarider Desiree Talv.

Kuula Spotifys

TERVISEKOMPASS: Tervishoiutöötajate läbipõlemisest räägitakse palju, lahendustest vähe

Postimehe terviseportaali taskuhäälingus jagavad tervisenõu oma ala eksperdid. Vaimse tervise erisarjas «Räägi, kuidas sul päriselt läheb?» teeme koostööd vaimse tervise sarjaga «Teaduse ja kunsti mängud». Valminud taskuhäälingus jagavad noored ehedaid ja ausaid lugusid enda elust.

Seekordses saates on külas Õdede Liidu asepresident Gerli Liivet ning oma õpingutega lõpusirgele jõudnud tudeng ja kooli kõrvalt töötav abiõde Rando Kitsberg. Jagades koos ühiseid tervishoiualaseid töö- ja praktikakogemusi jõutakse põhjusteni, mis viib tervishoiutöötajate kiire läbipõlemiseni. Arutlusest selgub, et Õdede Liit võib lisaks läbipõlemisele tulla appi ka muudes rasketes olukordades.

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis

 

OMA TUBA, OMA LUBA: Esimesed kaks minutit

Mida teeb inimene kodus? Saates «Oma tuba, oma luba» räägivad Kristina Kostap, Triin Palmipuu ja Madis Kartau sekeldustest, õnnestumistest ja muidugi filigraansetest fopaadest, mis muidu koduseinte vahele jäävad. 

Hooajale paneb lõpu see, mis esimesel ringil eetrisse ei jõudnud.

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis

 

PÄRNU POSTIMEES: Lühidalt: Ei ole aega uudiseid lugeda? Kuulake kiirkokkuvõtet!

Siit kanalist leiad Pärnu Postimehe uudiste kokkuvõtte "Lühidalt", arutelusaate "Sõnu ei söö" ja ajaloohõngulise meelelahutussaate "Kurioosum"

Pärnu Postimehe taskuhäälingus “Lühidalt” võtame kokku nädala huvitavamad sündmused. Kõiki lugusid saab põhjalikumalt lugeda Pärnu Postimehe veebist. Uudised valisid ja lugesid ette Kristo Niglas ja Grete-Liisa Sihver.

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis
Kuula Google Podcastis

 

VAHETUND TARTU POSTIMEHEGA: Kuidas tudengid tänapäeval pidu peavad?

«Vahetund Tartu Postimehega» on iganädalane taskuhääling Tartu kuumimatest teemadest, kus saavad sõna meie allikad ja ajakirjanikud.

Tudengite kevadpäevade puhul kutsus peatoimetaja Rannar Raba seekordse taskuhäälingu «Vahetund Tartu Postimehega» külaliseks kaks üliõpilast, kes löövad aktiivselt kaasa festivali korraldamises, ent mõistavad rääkida ka praeguse aja Tartu tudengite elust-olust üldisemalt.Festivali tippsündmustest aga ka üliõpilaste pidutsemiskommetest räägivad arvutitehnikat õppiv Kristjan Madis Kask (festivali tehnikajuht) ning majanduse ja infotehnoloogia tudeng Aron Liiv (festivali logistikajuht).

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis
Kuula Google Podcastis

 

KES ME OLEME? KUST ME TULEME?: Jaak Aru: Inimeseks olemisele võime leida vastuseid taevatähti vaadates

Postimehe uudistetoimetaja Aimar Altosaar uurib koos Eesti geneetikute, ajaloolaste ja kultuuriteadlastega, kuidas on inimkond kujunenud ning mida on teada Eesti alade varase ajaloo kohta.

Jaak Aru: „Üks suurimaid saladusi fennougristikas, meie sugulasrahvaste ajaloos on see, miks siis liiguti ikkagi nii kaugele põhja. Kus on küll igavest valgust, kuid kus on ka meeletult külm ja pime. See on väga erinev, kuidas me geneetiliselt tajume sooja ja külma – mul on perekonnas kaks liiget kes naudivad talisuplemist ja kaks kes kaldal külmetavad.Tõenäoliselt olid vaimsel tasandil tähed see tõmme, mis soome-ugri rahvaid ja kõiki neid teisi rahvaid põhja poole liigutas. Kui vaadata tähti ja kuulata muusikat, siis võib-olla saabki kõigest paremini aru.“

Kuula Spotifys
Kuula Apple Podcastis
 

 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles