Kadunute lood: kodutrepikojast kaduma läinud ärimees sai isaks

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armand Noorkõiv
Armand Noorkõiv Foto: Politsei

Narvas kaubanduskeskust pidanud Tallinna ettevõtja kadus kodumaja ees, tema äripartner sooritas hiljem enesetapu.

Ärimees Armand Noorkõivu (sündinud 1976) teadmata kadunuks jäämine 2010. aasta suvel on politsei jaoks üks siiani lahendamata müsteerium. Tallinna juurtega ettevõtja tegutses piirilinnas juba aastaid ja juhtis 2004. aastal Narva kesklinnas asunud linna suurimat ja uhkeimat kaubanduskeskust Centrum.

Peale selle Narva turul ja Narva-Jõesuus kinnisvaraarendusega seotud olnud ärimehe minevik polnud plekitu. Väidetavalt oli tal tööga seoses kokkupuuteid organiseeritud kuritegevusega. Ametlikult uurimisorganitel Noorkõivule siiski etteheiteid pole. Tema vend töötab Tallinnas aga kriminaalpolitseinikuna.

Noorkõiv jäi saladuslikult kadunuks 2010. aasta 29. juulil. Oli erakordselt palav neljapäevane õhtu, kui Noorkõivu äripartner võttis ta Narva kesklinnas üheksakorruselise kortermaja eest auto peale, et koos töö juurde sõita.

Äriasjade arutamiselt naasnuna läksid mehed lahku Noorkõivu kodumaja ees. Valget särki ja beeže plätusid kandnud Noorkõiv pidi minema otsejoones oma korterisse. Sinna ta ei jõudnud.

Kuidas mees poolel teel autost koduukseni kadunuks jäi, on küsimus, mille kallal on kohalik politsei pead murdnud paar aastat. Et kadumine võib olla seotud kuriteoga, alustas prokuratuur kriminaalmenetlust.

Paraku pole uurimine saladust siiani lahendanud. Uurijaid ei suutnud aidata ka mehe äripartner, kes tänavu kevadel poomise teel vabasurma läks.

178 sentimeetrit pikast ja mustade juustega Noorkõivust jäi Tallinna maha venelannast pruut, kes mehe kadunuks jäämise ajal ootas praeguseks kaheaastase lapse sündi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles