Metsa illegaalne langetamine tõi kriminaalkaristused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvester metsatöödel.
Harvester metsatöödel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju maakohus määras esmaspäeval rahalised karistused firmale ja sellega seotud meestele, kes süüdistuse järgi oli seotud metsa illegaalse langetamisega suures ulatuses.

Kohus mõistis kõik kohtualused süüdi seotuses puude ja põõsaste ebaseadusliku raiumisega ning määras 39-aastasele Tarmole 1695, 39-aastasele Svenile 816 ning Metsaharvenduse OÜ-le 20 000 euro suuruse rahalise karistuse. Lisaks tuleb neil solidaarselt hüvitada keskkonnale tekitatud kahju  15 676 euro ulatuses.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel oli Metsaharvenduse OÜ-l lubatud keskkonnaameti otsusel teha harvendusraie 2,3 hektari suurusel maatükil Harjumaal Kõue vallas ja võtta seal maha umbes 109 tihumeetrit metsamaterjali.

Harvesterijuht Tarmo võttis firmale kuuluval maatükil esmalt maha osa puid, kuid kahjustas sellega ka kasvama jäänud puid. Raiet kontrollima tulnud juhatuse liige Sven andis seejärel talle korralduse teha lageraie. Maatükil langetati kõik seal kasvanud puud peale ühe ja realiseeriti puiduhakkena. Takseerkirjelduse järgi oli metsamaterjali kokku 437 tihumeetrit.

Süüdistuse järgi tekitasid süüdistatavad nõnda keskkonnale kahju 15 676,80 eurot ja selles ulatuses esitas keskkonnainspektsioon ka nende vastu tsiviilhagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles