Ühendkuningriigis müüakse Hitleri akvarelle

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigis müüakse Hitleri akvarelle.
Ühendkuningriigis müüakse Hitleri akvarelle. Foto: Reuters / Scanpix

Täna pannakse Ühendkuningriigi lääneosas asuvas Ludlows müügile kümmekond Natsi-Saksamaa liidri Adolf Hitleri akvarelli.


Müüki pannakse 13 Hitleri vesivärvimaalingut, mille hulgas on ka arvatav autoportree kivisillal, vahendas AFP.

Oksjonikorraldaja Richard Westwood-Brookesi sõnul avastas väikeseformaadilised tööd müüja hiljuti oma garaažist. Teosed ostis ta isikult, kes leidis need 1945. aastal.

«Kunstiteostena ei saa neid Picassoga võrrelda,» ütles West-Wood-Brookes, kes imestas, et töö autor, kes piltide järgi otsustades võiks olla kooliõpetaja, muutus selliseks koletiseks.

1910. - 1920. aastatest pärit töödest enamik on signeeritud initsiaalidega AH. Muu hulgas müüakse ka kooliõpilastele ja naistele mõeldud ametlikke natsionaalsotsialistlikke ajakirju.

Kolm aastat tagasi müüdi Ühendkuningriigis 21 Hitleri tööd, mille eest ostjad käisid välja 126 000 eurot.

Hitler püüdis kaks korda, 1907. ja 1908. aastal, Viini kunstiakadeemiasse astuda, kuid mõlemal korral see ebaõnnestus. Põhjenduseks toodi, et tal puudub kunstianne, mistõttu kandis Hitler diktaatorina vimma just edukate avangardistlike kunstnike vastu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles