Brasiilia ööklubipõlengu ohvrite arv tõusis 237ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilias Santa Marias asuva ööklubi Kiss kustutustööd.
Brasiilias Santa Marias asuva ööklubi Kiss kustutustööd. Foto: SCANPIX

Brasiilias suri laupäeval üle 200 inimelu nõudnud ööklubipõlengus kannatana saanud 22-aastane mees, nüüdseks on klubipõleng nõudnud 237 inimelu, teatasid võimud pühapäeval.

Bruno Portella Fricks suri Porto Alegre haiglas laupäeva õhtul 27. jaanuari varajastel tundidel lahvatanud ööklubipõlengus saadud vigastustesse, avaldas Rio Grande do Suli osariigi terviseamet.

Ameti avalduses seisis, et Fricks oli üks 114-st vigastatust, keda Porto Alegre ja Santa Maria haiglad endiselt ravivad.

Õnnetus juhtus riigi lõunaosas Santa Maria linnas akendeta ööklubis Kiss. Pealtnägijate sõnul puhkes tulekahju ööl vastu pühapäeva kella 02.00 paiku, kui tudengipeol esinenud rokkansambli liige pürotehnilise tõrviku üles tõstis.

Eluga pääsenud Michelle Pereira kirjelduse kohaselt võttis lagi tuld ja leegid levisid kiiresti. Ruum täitus suitsuga ja rahvas trügis paanikas ainsa avatud väljapääsu poole.

Klubikülastajate sõnul oli varuväljapääs lukus, et takistada inimestel joogi eest tasumata lahkumast. Takistuseks osutusid ka sissekäigu juurde püsti pandud metallaiad.

Santa Maria tuletõrjepealik Guido de Melo ütles, et paljud tallati jalge alla, kuid suurem osa suri vingumürgitusse. Tuletõrjujad üritasid inimeste päästmiseks hoone telliskiviseina sisse auke lõhkuda.

Põleng suudeti kustutada, kuid hukkunute arv suurenes kiiresti, kui tuletõrjujad asusid söestunud hoonet läbi kammima.

Politsei sõnul oli ööklubi laval süüdatud pürotehniline tõrvik ette nähtud üksnes vabas õhus kasutamiseks. Võimud on alates esmaspäevast vahi all hoidnud ööklubi kahte omanikku ning kahte klubis esinenud ansambli muusikut.

Järgmisel suvel jalgpalli maailmameistrivõistlusi võõrustava ning 2016. aastal olümpiamänge korraldava Brasiilia jaoks on klubipõlengu näol tegemist erakordselt piinliku juhtumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles