Soomeski kahtlustatakse seagripi maaletulekut

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakenduskõrgharidus saab rahasüsti. Eduka rahataotluse korral paranevad ka näiteks medõdede õppetingimused.
Rakenduskõrgharidus saab rahasüsti. Eduka rahataotluse korral paranevad ka näiteks medõdede õppetingimused. Foto: AFP / Scanpix

Lahti keskhaiglas hoitakse karantiinis üht hiljuti Mehhikost naasnud patsienti, kellel kahtlustatakse seagripi nakkust.


Soome meedia andmetel on patsiendi seisund haigusest hoolimata hea. Tema lähikontaktid on selgeks tehtud ja meetmed võimaliku tõveleviku takistamiseks rakendamisel, vahendas YLE.

Haiglas võetud proovid saadeti Helsingisse uurimisele ja lõplikud tulemused selguvad hiljemalt nädala jooksul.

Patsiendil esinevad seagripi tunnused - valud, põletikulised ilmingud ja kõrge palavik, mis tekkisid äsja Mehhikost naasmise järel.

Euroopas on seni kinnitust leidnud üksikud seagripi juhtumid Hispaanias, Suurbritannias, Saksamaal ja viimastel andmetel ka Austrias.

Mehhikos on kahtlusi paar tuhat, ent laboris kinnitatud vaid 33 seagripi juhtumit. USA võimude kinnitusel on seal üle 60 haigestunu ning Kanadas üle kümne.

Lisaks on kinnitust saadud tõvest Iisraelist, Uus-meremaalt ja Costa Ricast.

Mehhikos arvatakse, et seagripp on seal tapnud 159 inimest, kuigi sellele otsitakse alles kinnitust.

Seagripi tagajärjel suri ka esimene inimene väljaspool Mehhikot - paariaastane laps Texase osariigis, kes oli aga samuti mehhiklane ning toodud üle piiri ravile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles