Tusk: Poola-Leedu suhted peavad olema paremad kui lihtsalt head

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algirdas Butkevicius (vasakul) ja Donald Tusk.
Algirdas Butkevicius (vasakul) ja Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Poola suhted Leeduga saavad olla ja peavad olema paremad kui lihtsalt head, ütles Poola peaminister Donald Tusk pärast teisipäeval Varssavis toimunud kõnelusi Leedu valitsusjuhi Algirdas Butkevičiusega.

Tusk ütles pressikonverentsil, et kahe riigi suhted on paranemas. Ta märkis, et kohtumisel käsitleti muu hulgas poola vähemuse olukorda Leedus, mis Varssavile muret teeb.

«Ma esitasin peaministrile küsimuse, mis kandis lootust vähemuse probleemide kiireks lahendamisest,» ütles Tusk ning lisas, et Leedu valitsusjuhi sõnul on moodustatud töörühm poola vähemuse küsimuste lahendamiseks.

Tuski sõnul avaldas talle muljet Butkevičiuse kindel veendumus, et selle töörühma tegevus on tähtis samm  mitte alati lihtsate probleemide lahendamiseks.

«Tundub, et eelseisvad aastad kujunevad paremaks, kui need, mis on selja taga,» ütles Tusk.

Butkevičius ütles omakorda, et ta on alati pidanud Poolat Leedu strateegiliseks partneriks ning ka tema rõhutas kahepoolse koostöö tugevdamise vajadust.

Peaministrid rääkisid ka Euroopa Liidu uuest eelarvest, Leedu Euroopa Liidu eesistumisajast selle aasta teisel poolel ning Rail Baltica ja Via Baltica transpordiprojektidest.

Butkevičius kohtus teisipäeval ka Poola presidendi Bronislaw Komorowskiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles