Lavrov ei lähe NATO-Vene kohtumisele

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov aastat kokkuvõtval pressikonverentsil Moskvas.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov aastat kokkuvõtval pressikonverentsil Moskvas. Foto: AFP / Scanpix

Vene välisministeeriumi teatel lükatakse maikuusse planeeritud välisministrite kohtumine NATO-Vene Nõukogus määramata ajaks edasi, sest selle toimumine praegustes tingimustes oleks tulutu.


Moskva teates tuuakse põhjuseks kaks asjaolu: esiteks homme Gruusias algavad alliansi terrorivastased manöövrid programmi Partnerlus Rahu Nimel raames ning teiseks kahe diplomaadi akrediteeringu peatamine Vene Föderatsiooni büroos alliansi juures, nagu vahendas Interfax.

«Plaane ministrite tasemel kohtumiseks ei ole,» teatas ka riiklik uudisteagentuur RIA Novosti diplomaatilist allikat tsiteerides. AFP tähelepaneku kohaselt nimetati hiljem teate allikaks Kremli alalist esindajat NATO juures Dmitri Rogozinit.

19. maiks Brüsselisse kavandatud kohtumine oleks pidanud saama esimeseks ministrite tasemel NATO-Vene kohtumiseks pärast mullu augustis puhkenud Gruusia konflikti. Lavrov pidi seal kohtuma ka USA riigisekretäri Hillary Clintoniga.

Moskva võib meedia andmetel vastuseks kahe oma NATO büroos töötanud diplomaadi väljasaatmisele kuulutada soovimatuks isikuks Venemaal alliansi infobüroo juhi ning teade sellest tuleb ilmselt juba lähiajal.

Interfaxi informeeritud allikate teatel on vastus sisuliselt juba formuleeritud ning diplomaatilise tava kohaselt kannab see «peegeldavat» iseloomu algsele sammule.

Vene Föderatsiooni esindusest NATO juures kinnitati samas täna, et sinna pole ametlikku Belgia nooti väljasaatmistest veel tulnud. Faksi teel saadetud teadet ei loeta seal aga ametlikuks informatsiooniks, kinnitasid esinduse töötajad Interfaxile.

Belgia valitsus teatas eile, et tühistas akrediteeringud kahele NATO juures töötanud Vene diplomaadile, kelle allianss seoses Hermann Simmi spiooniskandaaliga möödunud nädalal välja saatis. Vene saatkonnalt paluti täna informatsiooni diplomaatide lahkumisaja kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles