Liibüa üleminekuliidri auto pihta avati tuli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa sõdur.
Liibüa sõdur. Foto: SCANPIX

Liibüa üleminekuvõimude juhi auto pihta avati Tripolis tuli, kui ta protestide tõttu kaootiliseks muutunud parlamendiistungilt lahkus, ütles siseminister täna.

«Rahvuskongressi spiikri (Mohammed al-Megeryefi) auto jäi tule alla, kui assamblee liikmed täielikus segaduses lahkusid,» ütles Ashur Shwayel. Juhtum leidis aset eile õhtul.

Meeleavaldajad, kellest paljud olid relvastatud ja mõned varustatud lõhkekehadega, katkestasid Liibüa kõrgeima võimuorgani rahvuskongressi tegevuse, ütles minister. Protestijad nõudsid, et rahvusassamblee võtaks vastu eelnõu, mis keelaks eksdiktaator Muammar Gaddafi endiste liitlaste osalemise poliitikas.

Demonstrandid blokeerisid hoone ja takistasid rahvaesindajaid lahkumast.

Ametlik uudisteagentuur LANA ütles ametnikele viidates, et Megeryef'i auto jäi raskerelvatule alla. Ei ole teada, kas rünnak oli «tapmiskatse või juhuslik intsident».

Eelnõu, mida protestijad nõuavad, jätaks tööta üle 30 rahvuskongressi liikme, teiste hulgas al-Megeryefi ja isegi peaminister Ali Zeidani. Detsembris esitatud eelnõu kehtestaks poliitikas osalemise keelu kõigile Gaddafi režiimi ametnikele ja nende liitlastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles