Iisrael tulistas Süüriasse raketi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Iisraeli raketitõrjesüsteemist Haifa linnas. Juudiriik on väljendanud muret, et Assadi režiimi lagunedes võivad keemiarelvad mässuliste kätte sattuda.
Osa Iisraeli raketitõrjesüsteemist Haifa linnas. Juudiriik on väljendanud muret, et Assadi režiimi lagunedes võivad keemiarelvad mässuliste kätte sattuda. Foto: SCANPIX

Iisraeli armee rakett purustas täna Süüria sõjaväe kontrollposti, Iisraeli teatel tulistati rakett välja vastuseks Süüria tulele, mis tabas Iisraeli sõidukit.

Tulistamine Iisraeli okupeeritud Golani kõrgendiku piiril oli üks tõsiseimaid vahejuhtumeid kahe riigi vahel alates Süüria kodusõja puhkemisest kaks aastat tagasi.

Esialgu pole selge, kas Süüria väed avasid Golani suunas tule tahtlikult, või jõudis üle piiri juhuslik kuul. Iisrael peab juhtunu eest vastutavaks president Bashar Assadi valitsust.

«Suveräänsuse igasuguse rikkumise eest vastutab Süüria režiim. Me ei luba Süüria armeel ega ühelgi rühmitusel rikkuda mingil viisil Iisraeli suveräänsust,» ütles kaitseminister Moshe Yaalon.

Iisraeli sõdureid tulistati täna hommikul Golani kõrgendikul tavapärase patrulli ajal mõni tund pärast seda, kui Iisraeli sõiduk sai piiril tabamuse. Iisraeli relvajõudude teatel vastati intsidentidele täna hommikul juhitava raketiga Tamuz.

«Olime sunnitud ründama ja hävitama sõjaväeposti, mis oli tule allikaks,» ütles Iisraeli relvajõudude ülem kindralleitnant Benny Gantz. «Jätkame Golani kõrgendikul tegutsemist ettevaatlikult, ent kui vaja on otsustavat ründetegevust, siis otsustame selle kasuks.»

Iisrael vallutas Golani 1967. aasta sõjas ning annekteeris selle hiljem. Rahvusvaheliselt pole anneksiooni tunnustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles