Kreeka paneb juunis riigiraudtee müüki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka raudteetööline Ateena raudteejaamas.
Kreeka raudteetööline Ateena raudteejaamas. Foto: SCANPIX

Kreeka kuulutab juunis välja pakkumise riikliku raudteefirma Trainose erastamiseks, teatas arenguminister Kostis Hatzidakis täna.

Ostja loodetakse raudteele leida 2014. aasta alguseks.

«Trainose erastamisprotsess on käivitatud,» ütles Hatzidakis. «Protseduur algab juunis ja väga lühikese aja jooksul teeb Kreeka raudteemaastik läbi suure muutuse.»

Riikliku erastamisagentuuri HRADF tegevdirektor Yiannis Emiris ütles täna, et müük loodetakse viia lõpule selle aasta lõpuks või hiljemalt järgmise aasta algul.

Kreeka valitsuse teatel on pakkumise vastu huvi ilmutanud Hiina ja Prantsuse ettevõtted.

Erastamise korraldamiseks lahutasid võimud Trainose emafirma OSEst, mis võlgnes 2011. aastal üle kümne miljardi euro, ning suunasid üleliigse personali teistesse riigiasutustesse. Restruktureerimine algas 2008. aastal, Trainose jõudis eelmisel aastal kasumisse.

Euroopa Liidu ja IMFi päästepaketi tingimuste kohaselt peab Kreeka teenima sel aastal varade müügist 2,6 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles