Raport: Saksamaa võlgneb Kreekale Teise maailmasõja kahjude eest 162 miljardit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka protestijad möödunud aasta oktoobris Saksamaa riigikantsleri Ateena-visiidi ajal haakristiga lippu põletamas.
Kreeka protestijad möödunud aasta oktoobris Saksamaa riigikantsleri Ateena-visiidi ajal haakristiga lippu põletamas. Foto: SCANPIX

Kreeka rahandusministeeriumis on valminud ülisalajane uuring, mille põhjal hindab Kreeka Teise maailmasõja Saksamaa tekitatud kahjudeks 162 miljardit eurot, kirjutab Saksa Der Spiegel viitega Kreeka lehele To Vima.

108 miljardit eurot olevat Saksamaa Kreekale võlga sõjajärgse ülesehitustöö eest ja 54 miljardit eurot aastail 1942–1944 tehtud kohustusliku riigilaenu eest.

Kreeka ei ole kunagi esitanud Saksamaale kompensatsiooninõuet. 162 miljardit eurot moodustaks 80 protsenti Kreeka sisemajanduse koguproduktist, kui Saksamaa selle ära maksaks, saaks Kreeka oma võlaprobleemid lahendatud, kirjutab Spiegel.

Osapooled tahavad seda asja vaikselt ajada. Uuring on edastatud Kreeka peaministrile Antonis Samarasele ja välisminister Dimitris Avramopoulousele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles