Mehhikos sai vägivallas surma 14 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zapata revolutsionääri riietuses Mehhiko mees.
Zapata revolutsionääri riietuses Mehhiko mees. Foto: SCANPIX

Mehhiko narkovägivallast räsitud Michoacáni osariigis sai kolmapäeval relvastatud isikute ja politsei tulevahetuses surma 14 inimest, teatasid võimuesindajad.
 

Tulevahetus algas, mil politsei märkas Gabriel Zamora linnas helikopterilt neljas sõidukis liikunud relvastatud isikuid, kes korrakaitsjate pihta ka tule avasid, politseinikud vastasid omapoolse tulega ja tapsid viis inimest, seisis politsei avalduses.

Avaldusest nähtus, et üks tapetutest oli Michoacánis tegutseva narkokartelli juhtfiguur. Täpsemat infot narkorühmituse kohta avaldusest ei ilmnenud.

Mõned tunnid hiljem turvasid korrakaitsjad Mehhiko revolutsionääri Emiliano Zapata surma aastapäeva tähistavate mehhiklaste rongkäiku, kui relvastatud isikud sellel osalejate pihta tule avasid, politsei tappis ühe ründaja, edastasid võimud.

Hiljem rünnati rongkäigul osalenud inimesi uuesti, surma sai kaheksa ning vigastada samuti kaheksa inimest, nende seas kaks politseinikku, ütlesid võimud.

Siseministeeriumi andmeil on detsembris ametisse astunud president Enrique Peña Nieto esimese nelja valitsemiskuu jooksul riigis narkojõukude ja julgeolekujõudude vahelises vägivallas surma saanud 4249 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles