Hiina ja USA lubasid teha koostööd Korea kriisi leevendamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hiina ja USA peavad astuma üheskoos samme, et saavutada Korea poolsaare tuumavabaks muutmise eesmärk,» ütles John Kerry.
«Hiina ja USA peavad astuma üheskoos samme, et saavutada Korea poolsaare tuumavabaks muutmise eesmärk,» ütles John Kerry. Foto: SCANPIX

Hiina ja USA kõrged ametnikud lubasid laupäeval teha koostööd kriisi lahendamiseks Korea poolsaarel.

«Korea tuumaküsimusega korralikult tegelemine on kõigi osapoolte huvides,» ütles Hiina riiginõunik Yang Jiechi enne ametlikku õhtusööki Pekingis visiidil viibiva USA välisministri John Kerryga.

«See on ka kõigi osapoolte jagatud vastutus,» lisas Yang, kes vastutab Pekingi välispoliitika eest. «Hiina teeb tööd teiste asjaga seotud osapoolte, seal hulgas USAga, et mängida konstruktiivset rolli.»

Yang ja Kerry ei täpsustanud, millistes konkreetsetes meetmetes kokku lepiti, kuid USA välisministri sõnul jätkatakse arutelusid, et väga kiirelt paika panna, kuidas seatud eesmärki saavutada.

Hiina on olnud Põhja-Korea ainus tähtis liitlane ning Kerry kannustas Pekingit kasutama oma mõjuvõimu Pyongyangi suhtes, et tekkinud kriisi leevendada.

«Hiina ja USA peavad astuma üheskoos samme, et saavutada Korea poolsaare tuumavabaks muutmise eesmärk,» ütles John Kerry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles