Hollandi vabariiklased lähevad uue kuninga palga kallale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kuninganna Beatrix, prints Willem-Alexander and printsess Maxima möödunud nädalal Utrechti rahulepingu 300. aastapäeval.
Hollandi kuninganna Beatrix, prints Willem-Alexander and printsess Maxima möödunud nädalal Utrechti rahulepingu 300. aastapäeval. Foto: AFP / Scanpix

Hollandi vabariiklased soovivad, et aprilli lõpus troonist loobuva kuninganna Beatrix'i järel kuningaks saav kroonprints Willem-Alexander lepiks praeguse monarhiga võrreldes väiksema palgaga.
 

Monarhia kaotamist taotleva Uue Vabariikliku Ühingu esindaja Hans Maesseni sõnul asub ühendus koguma allkirju petitsioonile, millega nõutakse uue kuninga 825 000 euro suuruse aastapalga vähendamist.

«Kui vaadata sellele ametile esitatavaid nõudmisi, siis on palk täiesti proportsioonist väljas,» ütles Maessen.

Hollandi monarh teenib üle kahe korra rohkem kui USA president, neli korda rohkem kui Saksa riigipea ning viis korda rohkem kui Hispaania kuningas või Hollandi peaminister.

Kui petitsioonile kogutakse 40 000 allkirja, võtab parlament selle arutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles