Texase väetisetehases on olukord ikka ohtlik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Texase väetisetehas plahvatuse järgselt
Texase väetisetehas plahvatuse järgselt Foto: SCANPIX

USAs Texase osariigis Waco lähedal Westi väikelinnas asuvas väetisetehases leidis üleeile aset võimas plahvatus, milles hukkus kümneid ja sai vigastada sadu inimesi.

Kohaliku linnapea sõnul puuduvad andmed viie isiku kohta, kes kuulusid kohalike vabatahtlike tuletõrjujate hulka, edastab Reuters.

Politsei sõnul on hukkunuid vähemalt 14 ning kannatada saanuid 160. ohvrite arva arvatakse veel kerkivat.

Võimud hoiatasid, et väetisetehases ja selle ümbruskonnas, kus sai palju hooneid kannatada, on oht ikka suur. Lähedal asuva vanadekodu elanikud evakueeriti. Mitu ehitist põles maha.

Politsei kinnitusel on selle põhjuseks ohtlik ammooniumnitraat. Seda ainet kasutatakse nii väetistest kui lõhkekehades.

Väetisetehases tekkis plahvatus kolmapäeva õhtul kohaliku aja järgi. Uuring paljastas, et Waco väetisetehasele määrati möödunud aastal 10 000 dollari suurune trahv, kuna transpordipaakidel ei olnud hoiatussilte, et tegemist on ohtliku ainega. Lisaks leiti ainete transportimisel ohutusreeglite rikkumisi.

Dallase väljaande andmetel sõnasid väetisetehase omanikfirma esindajad varem, et tulekahju ega plahvatuse ohtu ei ole, hoolimata sellest, et tehases oli 25 tonni ohtlikke aineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles