Hiina edelaosas sai maavärinas surma ja vigastada sadu inimesi

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhust tehtud fotol on näha maavärina purustusi.
Õhust tehtud fotol on näha maavärina purustusi. Foto: Reuters/ScanPix

Hiina edelaosa täna varahommikul tabanud maavärinas magnituudiga 6,6 sai surma ja vigastada sadu inimesi, teatasid Sichuani provintsi valitsusametnikud.

«Ya'ani ja Lushani raputanud maavärinas sai surma ja vigastada sadu inimesi,» kirjutati valitsuse ametlikul internetiküljel.

Praegustel andmetel on hukkunuid vähemalt 152 ja vigastatuid enam kui 3000, teatas AFP.

Maa-aluseid tõukeid oli tunda üksteisest sadade kilomeetrite kaugusel asuvates linnades, sealhulgas 30 miljoni elanikuga Chonggingi linnastus, mis asub Xinhua provintsist mitusada kilomeetrit idas. Sealsed elanikud jooksid pärast tõugete tundmist paanikas majadest välja tänavale.

Kohalike seismoloogide andmetel oli tegu 7-magnituudilise maavärinaga, kuid USA geoloogiateenistus (USGS) teatas tugevuseks 6,6. Ühendriikide seismoloogide sõnul paiknes kohaliku aja järgi kell 08.02 aset leidnud tõuke kese Lingqiongi linnast 51 kilomeetri kaugusel edelas Tiibeti platoo serval ja vaid 12 kilomeetri sügavusel maa all.

USGS hoiatas ühtlasi, et laialdaste purustuste ja ohvrite suur arv on tõenäoline, sest varem on samalaadsed loodusõnnetused kujunenud Hiina edelaosas Yunnani provintsi läheduses üleriigiliseks katastroofiks ja nõudnud rahvusvahelist abi.

Möödunud aasta juunis hukkus samas piirkonnas 5,5-magnituudillises maavärinad 4 inimest ning vigastada sai üle 100.

2011. aastal toimus Myanmari piiri lähedal 5,4-magnituudiline maavärin, mille tulemusel suri 25 inimest ja vigastatuid oli ligi 250.

Aastal 2008 tabas sama piirkonda maavärin, milles hukkus umbes 70 000 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles