Põhja-Korea viis veel kaks raketiplatvormi idarannikule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdurid annavad au ja tsiviilisikud kummardavad Põhja-Korea endiste liidrite Kim Il-sungi ja Kim Jong-ili pronkskujude ees käesoleva aasta 15. aprillil, riigi asutaja sünniaastapäeval.
Põhja-Korea sõdurid annavad au ja tsiviilisikud kummardavad Põhja-Korea endiste liidrite Kim Il-sungi ja Kim Jong-ili pronkskujude ees käesoleva aasta 15. aprillil, riigi asutaja sünniaastapäeval. Foto: Reuters/ScanPix

Põhja-Korea viis veel kaks raketiplatvormi idarannikule, kus käivad ettevalmistused raketikatsetuseks, millega Pyongyang on juba mõnda aega Korea poolsaart ja kogu piirkonda pinevil hoidnud.
 

Esialgne prognoos, et katsetus ajastatakse Põhja-Korea asutaja ja praeguse liidri vanaisa Kim Il-sungi sünniaastapäevale 15. aprillil, et teostunud.

Sel nädalal viis Põhja-Korea sõjavägi kaks arvatavalt Scud-rakettide väljatulistamiseks kasutatavat platvormi riigi kirdeossa Lõuna-Hamgyongi provintsi, ütles uudisteagentuur Yonhap pühapäeval Lõuna-Korea kõrgele ametnikule viidates.

«Me avastasime, et Põhi on toimetanud pärast 16. aprilli idarannikule veel kaks liikuvat raketiplatvormi,» ütles ametnik ja lisas, et Soul ja Washington jälgivad piirkonnas toimuvat tähelepanelikult.

Varem on Põhja-Korea toonud ilmselt katsetusteks valmistudes Jaapani mere rannikule seitse raketiplatvormi.

Neljapäeval ütles Lõuna-Korea kaitseministeeriumi ametnik, et ehkki Kim Il-sungi sünniaastapäev möödus sündmusteta, ei ole raketikatsetused välistatud. Järgmiseks võimalikuks tähtajaks peetakse 25. aprilli, mil tähistatakse Põhja-Korea armee aastapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles