Hagel: USA-Iisraeli relvatehing saadab Iraanile selge signaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Chuck Hagel(ees keskel) ja Iisraeli kaitseminister Moshe Yaalon (paremal) täna Jeruusalemmas.
USA kaitseminister Chuck Hagel(ees keskel) ja Iisraeli kaitseminister Moshe Yaalon (paremal) täna Jeruusalemmas. Foto: AFP / Scanpix

USA suur relvatehing Iisraeliga saadab Teheranile väga selge signaali, et tema tuumarelvapüüdlustesse sekkutakse vajaduse korral sõjaliste vahenditega, ütles Ühendriikide kaitseminister Chuck Hagel täna teel Iisraeli.

Ajakirjanikud küsisid, kas mitme miljardi dollari suuruse relvatehingu eesmärk on Iraani sõjalise löögi võimaluse eest hoiatada. «Minu arvates ei ole mingit kahtlust, et see on järjekordne väga selge signaal Iraanile,» vastas Hagel.

Ta saabus täna Tel Avivi, et alustada kuuepäevast visiiti, mis on tema esimene Lähis-Ida turnee Pentagoni juhina. Hagel külastab Iisraeli, Jordaaniat, Saudi Araabiat, Egiptust ja Araabia Ühendemiraate. Kõik need on USA kauaaegsed julgeolekupartnerid ning kõik nad on mures Süüria kokkuvarisemise ohu ja Iraani tuumarelvaambitsioonide pärast.

Visiidi keskmeks on USA plaan müüa Iisraelile, AÜE-le ja Saudi Araabiale Iraani-ohu tõrjumiseks 10 miljardi dollari eest rakette ja sõjalennukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles