Laupäeval sai liikluses viga kolm jalgratturit

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Laupäeval sai Tallinnas ja Tartus liikluses viga kokku kolm jalgratturit.

Kella 08.30 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Rannamõisa ja Vana-Rannamõisa teede ristmikul, kus veoauto Mercedes-Benz, mida juhtis 49-aastane Sulev, põrkas kokku ülekäigurajal foori keelava punase tulega sõiduteed ületanud jalgratturiga. 63-aastane jalgrattur Aleksandr toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kella 10.59 ajal toimus liiklusõnnetus Tartus Näituse ja K. E. von Baeri tänavate ristmikul, kus sõiduauto Audi 80, mida juhtis 32-aastane Andre, ei andnud teed sõidueesõigust omanud jalgratturile. Sõiduautolt löögi saanud alkoholi tarvitanud 49-aastane Toomas toimetati Tartu ülikooli kliinikumi ning lubati peale esmaabi koju.

Kella 17.12 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Õie ja Liiva tänavate ristmikul, kus jalgrattaga liikunud 12-aastane poiss ei andnud teed sõiduautole Peugeot 406, mida juhtis 24-aastane Kalev. Jalgrattur toimetati Tallinna lastehaiglasse.

Politsei tuletab meelde:

  • Kui ülekäiguraja ees on kõrvalrajal seisma jäänud sõiduk, ei tohi juht sellest sõidukist mööduda vahetult enne ülekäigurada ega ülekäigurajal, vaid peab ülekäiguraja ees seisma jääma. Ülekäigurajale tohib juht sõita alles pärast seda, kui on veendunud, et ta ei ohusta vöötraja ületajaid. Ka peab sõidukijuht ülekäigurajale lähenedes sõitma sellise kiirusega, mis on piisavalt väike, et mitte ohustada vöötraja ületajaid.
  • Ülekäigurada võib ületada jalgrattal sõites, kuid sel juhul ei ole reguleerimata ülekäigurajal jalgratturil sõidukijuhi suhtes eesõigust. Eesõiguse saamiseks tuleb ratturil ülekäigurada ületada jalakäijana, jalgratas käe kõrval.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles