Video kommunistidest Moskvas: tulevik on ebakindel

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene kommunistid marssisid täna läbi Moskva segaste tunnetega, kuna ühelt poolt sisaldasid need nostalgiat ja teiselt ebakindlust tuleviku suhtes, vahendas Reutersi video.

Üliõpilane Jekaterina rääkis, et tema jaoks on 1. mai eelkõige töörahva pidupäev. «See on püha. See on tõesti suur püha ja mina olen suurepärases pühademeeleolus,» lisas ta.

Punast lippu lehvitanud Nikolai Kuzmin rääkis, et nõukogude ajal tulid inimesed 1, mail tänavatele ja nad olid oma tuleviku osas kindlad. «Täna me kõnnime ja võitleme oma tuleviku eest,» nentis ta.

Rahvahulgas oli loomulikult näha ka Vene Kommunistliku Partei esimeest Gennadi Zjuganovit. Kui Vene ametnikud eemalduvad inimestest, siis ei saa seda tema sõnul mõista ja see on määratud hukule.

«Küsimus on selles, et kuidas see juhtub. Ajalugu on näidanud, et kas rahutuste või karmi vastasseisuga. Ametivõimud peavad mõistma, et nad kaotavad inimeste usalduse. Nad ei saa säilitada võimu üksnes politsei ja vintpüsside abiga ning erakorralised abinõud pole (poliitilistes kriisides) kunagi kedagi päästnud,» rääkis Vene esikommunist.

Reutersi produtsentide ja siseministeeriumi Moskva pressibüroo andmetel kogunes kommunistide demonstratsioonile 5000 umbes inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles