Valgevenes muutuvad põhimaanteed tasulisteks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilits Valgevene pealinnas Minskis.
Miilits Valgevene pealinnas Minskis. Foto: SCANPIX

Valgevene valitsus kinnitas 1. juulist alates tasulisteks muutuvate maanteede loendi, teatas ministrite kabineti pressiteenistus täna.

Valitsusmääruse järgi muutub sõit tasuliseks kokku 815 kilomeetril, sealhulgas Brestist Minski kaudu Venemaa piirini viival teel. Samuti muutub tasuliseks Minski lennuväljale viiv tee, Minsk-Vitsebski maantee M-3, Minsk-Magiljovi maantee M5/E271 ja Minskist Grodno kaudu Poola piirile viiv maantee M-6/E28.

Austria kompanii Kapsch TrafficCom AG investeerib 267 miljonit eurot selle aasta 1. juulil tööd alustava teemaksu elektroonilise süsteem Bel Toll loomisse.

Presidendiseadluse järgi on teemaksust vabastatud Tolliliidu liikmesriikides ehk Valgevenes, Venemaal ja Kasahstanis registreeritud sõidukid, mille tehniline kogumass ei ületa 3,5 tonni, samuti Valgevenes registrisse kantud mopeedid, mootorrattad, traktorid, operatiivsõidukid, sõjaväe ja korrakaitse sõidukid.

Tariifid on diferentseeritud sõltuvalt sõiduki massist ja telgede arvust ning 0,04-0,12 eurot ühe kilomeetri eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles