Berlusconit tabas uus korruptsioonisüüdistus

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia ekspeaminister Silvio Berlusconi.
Itaalia ekspeaminister Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Itaalia süüdistajad esitasid täna riigi endise peaministri Silvio Berlusconi vastu korruptsioonisüüdistused. Väidetavalt andis parempoolsete liider Berlusconi vasakpoolsele senaatorile kolm miljonit eurot altkäemaksu, et too Berlusconi erakonnaga liituks.

Teade tuli Napoli prokuratuurist päev pärast seda, kui Milano kohus jättis jõusse Berlusconile maksupettuse eest määratud üheaastase karistuse ja viieaastase keelu töötada riigiametites, teatas uudisteagentuur AFP.  

Napoli prokuratuuri väitel pakkus Berlusconi altkäemaksu senaator Sergio De Gregoriole. Intsident juhtus 2006. aastal pärast seda, kui Itaalia parlamendivalimised võitis napi eduga Romano Prodi juhitud vasaktsentristlik koalitsioon.

Mõni kuu hiljem liitus De Gregorio Berlusconi opositsiooniga.

 2008. aastal kaotas Prodi parlamendi ülemkojas senatis usaldushääletuse ja esitas peaminister Giorgio Napolitanole oma tagasiastumispalve. Aprillis toimunud valimised võitis Berlusconi, saades seejärel ka kolmandat korda peaministriks.

Uurimine leiab aset Napolis, kuna De Gregorio esindas parlamendis just seda piirkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles