Depardieu võrdles Putinit paavst Johannes Paulus teisega

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Gerard Depardieu poseerib foto jaoks jalgpalliklubi Terek salliga.
Näitleja Gerard Depardieu poseerib foto jaoks jalgpalliklubi Terek salliga. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse näitleja ja värske Venemaa kodanik Gerard Depaedieu võrdles täna president Vladimir Putinit lahkunud paavst Johannes Paulus teisega ja sõnas, et endine KGB agent on just see, keda Venemaa oma juhiks vajab.

Depardieu on võtnud endale Vene kultuuri saadiku rolli maailmas ning valmistub uue Moskvas ja Tšetšeenia pealinnas Groznõis üles võetava filmi võteteks, kirjutab uudisetagentuur AFP.

Kogukas prantslane sai oma uue kodakonduse Putiniga õhtustades, asjaolu mida Vene opositsioon peab naeruväärseks. Depardieu vahetas kodakondsust pärast seda, kui Prantsusmaal taheti kehtestada super-rikastele 75-protsendiline nn miljonäridemaks.

Ta sõnas täna avaldatud intervjuus Komsomolskaja Pravdale, et tunneb uhkust selle üle, mida Putin oma 13 valitsusaasta jooksul teinud on.

«Mul on palju vene sõpru – näiteks Putin,» sõnas Depardieu.

«Ma ütlen, mida ma Putinist arvan: Vene rahvas vajab just sellist inimest,» jätkas Depardieu, «Putin püüab lihtsalt rahvale osakest väärikust tagasi anda.»

«Minu jaoks on ta nagu [endine Prantsusmaa president] Francois Mitterand või paavst Johannes Paulus II. Ma pole seda kunagi varem ajakirjanikele öelnud, ent see on see, mida ma mõtlen,» lisas näitleja.

Paavst oli vankumatu kommunismivastane, kes toetas 1980ndatel Poola vabaduse eest võidelnud liikumist Solidaarsus.

Putin on nimetanud Nõukogude Liidu lagunemist üheks 20. sajandi suurtest tragöödiatest ning opositsioon heidab talle ette diktaator Jossif Stalini kuritegudele liiga vähese tähelepanu pööramises.

Depardieu eitas tuliselt seda, et Venemaa kodakonduse võtmine on reklaamitrikk eesmärgiga taaselustada tema karjäär.

«See on naeruväärne,» sõnas ta Komsomolskaja Pravdale. «Ma olen teinud üle 200 filmi. Kes vajab pärast seda veel reklaami?!»

Näitleja selgitas, et ta lihtsalt pidi Prantsusmaalt lahkuma, sest ta ei saanud elada president Hollande' muutustes ning ta tundis end palju paremini eelmise presidendi Nicolas Sarkozy ajal.

«Mulle meeldis Sarkozy, sest kõik olid tema vastu,» sõnas Depardieu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles