Soome politsei korjas Gumball 3000 võistlejatelt ära 20 juhiluba

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gumball 3000 autod
Gumball 3000 autod Foto: SCANPIX

Luksusautode ralli Gumball 3000 võistlejad sattusid Soome politseiga sekeldustesse kohe pärast riiki saabumist.

Autod tulid täna hommikul Turusse Stockholmist. Teel Helsingisse ületasid mitmedki neist lubatud maksimaalset sõidukiirust, vahendas iltasanomat.fi.

«Päev on olnud kiire. Kõik Lõuna-Soome politseipatrullid on väljas ja lisaks ka Helsingi politsei,» kommenteeris Dennis Pasterstein Helsingi politseist Ilta-Sanomatele.

Pastersteini kinnitusel on politseioperatsioon laiaulatuslik. Kallite autodega Soome võistlema tulnud võistlejad on andnud tööd 60-70 politseinikule. Peamiselt on auitod ületanud kiirust.

«Hommikul näidati suuri kiirusi – 185-205 kilomeetrit tunnis. Liiklusturvalisuse raskeid rikkumisi oli 13. Seda on mõttetult palju,» rääkis Pasterstein.

Politseinikud võtsid 20 võistlejalt0 juhiload ära. See nende teekonda aga ei ohusta. «Asendusjuhid on just need, kes teekonda jätkavad .Politseijaoskonda, kiire küsitlemine, kohtupidamine ja nii see käib,» kirjeldas Pasterstein Gumballi tavapärast protseduuri.

Kihutamist fikseeriti eriti Turu, Salo ja Lohja lähistel. «Sealt tuleb kümneid, kümneid päevatrahve. Tuleb suuri trahvisummasid,» lisas Pasterstein.

Trahvi suurus sõltub autojuhi sissetulekust. Ferraride, Astoni Martinite ja Mercedestega kihutavatel juhtidel peenrahast ilmselt puudus pole.

Seitse päeva kestev ralli, mille käigus läbitakse 13 riiki ja 5000 kilomeetrit, sai alguse 19. mail Kopenhaagenis. Helsingist liiguvad autod edasi Peterburi. Ralli lõpeb Monacos, kuhu nö superautod jõuavad vormel-1 GP-etapiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles