Soome kaitsepolitsei valmistub Putini visiidiks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Tarja Halonen ja Venemaa riigipea Vladimir Putin Novo-Ogarjovo residentsis 2007. aastal tehtud fotol.
Soome president Tarja Halonen ja Venemaa riigipea Vladimir Putin Novo-Ogarjovo residentsis 2007. aastal tehtud fotol. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Soome kaitsepolitsei (supo) valmistub tõhusalt Venemaa peaministri Vladimir Putini Soome-visiidiks.


SUPO julgeolekuosakonna juhataja Kari Harju kinnitas ajalehele Ilta-Sanomat, et praegu erilisi ohumärke pole.

Olukorra muudab kergemaks see, et 3. juunil algav külaskäik on lühike. Kuid vaatamata kõigele vastab visiit kõrgeimale võimalikule julgeolekukategooriale.

Tegelikkuses saavad Helsingi politseijõud lisatäiendust piirivalvelt ja kaitsejõududelt ning seda nii isikkoosseisude kui tehnika näol.

Helsingi politseipeadirektori Jari Kiukku selgitusel sõltub kõrgetasemeline turvasüsteem külalise positsioonist ja asukohamaast.

Seni pole ükski organisatsioon teatanud Putini visiidiga seotud meeleavalduse korraldamisest.

Politseil naaberriigi valitsusjuhi visiidi programmi üksikasju teada pole. «Olukorra muudab kergemaks see, et hiljuti külastas Soomet Vene president Dmitri Medvedev. Rajame turvaabinõud suures osas samale alusele,» rääkis ülemkomissar Teuvo Saikkonen.

Putin saabub Soome peaministri Mati Vanhaneni kutsel. Visiidi ajal on tal plaanis kohtuda ka president Tarja Haloneniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles