Kohus ei vabastanud topeltmõrvarit ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus ei vabastanud kolmapäeval kahe inimese mõrvamise eest pikka vangistust kandvat Esko Edasit ennetähtaegset vanglast.

Kui 1965. aastal sündinud Edasi ise avaldas soovi vabaneda ning oli nõus kandma ka jalavõru ehk viibima elektroonilise järelevalve all, siis kohus leidis, et raskeid kuritegusid sooritanud mees peab trellide taga karistust edasi kandma.

Eelmine kord vaagis kohus Edasi vabastamist mullu novembris ning leidis ka siis, et mees peab vanglas edasi olema.

Harju maakohus karistas Edasit 2008. aasta suvel kahe mõrva eest 11-aastase vangistusega. Temaga koos kohtu all olnud Kaino Kull sai tapmises osalemise eest kuueaastase vangistuse ning Ennu Remme tapmise eest kaheksa-aastase vabaduskaotuse. Eelmiste kaaslasele Martin Lepale määras kohus ühes peksmises osalemise eest tingimisi seitsme kuu pikkuse vangistuse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi peksid Edasi, Kull ja Lepp 2003. aasta 5. septembri õhtul Tallinnas ühes Erika tänava korteris joomingul tekkinud tülis surnuks oma joomakaaslase.

Ka 2007. aasta 5. jaanuari öösel peksid Edasi ja Remme Tallinnas ühes Tammsaare tee korteris tekkinud tülis surnuks joomakaaslase.

Viimase tapmise uurimisel selgitas politsei välja ka viis aastat varem toime pandud tapmise ning kurjategijad saadeti kohtu alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles