ÜRO: Valgevene peab poliitvangid kohe vabastama

Toomas Randlo
, Postimehe välistoimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Alaksandr Łukašenka
Valgevene president Alaksandr Łukašenka Foto: SCANPIX

Valgevene peab koheselt vabastama poliitvangid ja lõpetama piinamised, sunnitöö ja ebakorrektsete kohtuprotsesside korraldamised, teatas ÜRO inimõiguste nõukogu täna.

Inimõiguste nõukogu nõudis, et Valgevene, mille presidenti Alaksandr Łukašenkat Euroopa viimaseks diktaatoriks nimetatakse, uurijatega koostööd teeks, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Nõukogu võttis vastu USA, Euroopa riikide, Lõuna-Korea ja Jaapani poolt koostatud resolutsiooni, mis kritiseeris Valgevenet süstemaatlilises inimõiguste rikkumises.

Selles oli välja toodud, et kui Valgevenes pääsevad inimõiguste rikkujad karistamatult, siis režiimi kriitikuid hirmutatakse reisimiskeeldude ja füüsilise vägivallaga.

26 inimõiguste nõukogu liiget hääletasid resolutsiooni poolt, 18 olid erapooletud ning kolm – India, Kasahstan ja Venezuela – hääletasid selle vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles