Põhja-Korea tegi ettepaneku alustada Ühendriikidega läbirääkimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea lipp
Põhja-Korea lipp Foto: SCANPIX

Põhja-Korea tegi ettepaneku alustada Ühendriikidega kõrgetasemelisi läbirääkimisi muu hulgas ka tuumaprogrammi teemadel, et leevendada pingeid poolsaarel, edastas pühapäeval riiklik uudisteagentuur KCNA.

"Pakume välja kõrgetasemelisi läbirääkimisi Põhja-Korea ja USA vahel, et tagada rahu ja stabiilsus regioonis ning leevendada pingeid Korea poolsaarel," edastas riiklik meedia mõjuvõimsa kaitsekomitee avalduse.

Põhja-Korea süüdistas sel nädalal Lõuna-Koread kavandatud kõrgetasemeliste läbirääkimiste sihilikus saboteerimises ning hoiatas, et väljavaade tulevikus dialoogi pidada on märkimisväärselt kahanenud.

Kaks Koread leppisid varem kokku, et peavad kolmapäeval ja neljapäeval üle kuue aasta esimesi kõrgetasemelisi kõnelusi, kuid need jäid viimasel hetkel diplomaatilise etiketi teemalise vaidluse tõttu ära.

Kavandatud kõnelusi peeti edusammuks pärast kuude kaupa jätkunud sõjalisi pingeid ja nende ärajäämine on järjekordseks tagasilöögiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles