Rootsi paremäärmuslaste internetiküljed naudivad suurt populaarsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutiklaviatuur
Arvutiklaviatuur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rootsi paremäärmuslaste internetiküljed naudivad kordi suuremat populaarsust kui parlamendis esindatud erakondade omad, selgus valitsusele teisipäeval esitatud raportist.

Seitset peamist paremäärmuslaste külge külastab päevas koguni 145 000 inimest, selgus ülevaatest, mille valmistas ette valitsuse meedianõukogu.

«Üllatusega avastasime, et külgedel on seitse korda rohkem külastajaid kui kõigil parlamendis esindatud parteidel,» märkis nõukogu juhtiv Ulf Dahlquist riigiraadiole.

Juba vaid kolmel mainitud küljel on rohkem külastajaid kui kõigil parlamendierakondadel kokku. Nende hulgas ka väidetavalt uusnatse koondavate liikumiste hallatud küljel realisten.se.

Vasakäärmuslased ei naudi samuti kaugeltki nii suurt populaarsust, nende kaks peamist internetikülge koguvad päevas vaid 3600 külastajat. Islamistide vastu tuntakse veelgi vähem huvi, usuäärmuslased suudavad koguda vaid umbes 500 külastajat.

Rootsi Euroopa asjade minister Birgitta Ohlsson märkis, et kõnealuseid tulemusi «peab võtma ülimalt tõsiselt» ja kuigi ühiskonda ei saa demokraatiavastastest ja äärmusrühmitustest kunagi täielikult puhastada, siis see ei tähenda, et võimalik pole vastukampaaniaid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles