Kohus langetab otsuse Berlusconi süüasjas

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia ekspeaminsiter Silvio Berlusconi.
Itaalia ekspeaminsiter Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Itaalia kohus peaks täna langetama otsuse, kas riigi endine peaminister Silvio Berlusconi on alaealiselt prostituudilt seksi ostmises ja võimu kuritarvitamises süüdi või mitte.

Süüdistajad nõuavad 76-aastasele Berlusconile kuueaastast vangistust ning eluaegset riigiametis töötamise keeldu. Kohalike analüütikute sõnul on kohtuotsusel suur kaal Itaalia poliitilisele elule, kuna riigi valitsus sõltub ka Berlusconi erakonna Vabaduse Rahvas toetusest, vahendas BBC.   

Berlusconit süüdistatakse skandaalselt ööklubitantsijannalt Ruby Südametemurdjalt ehk Karima el-Mahrougilt korduvalt seksi ostmises, kui marokolanna oli 17-aastane ja Berlusconi oli peaminister. Samuti süüdistatakse Berlusconit võimu kuritarvitamises, kuna väidetavalt sundis ta politseid varguselt tabatud tüdrukut vahi alt vabastama.

Miljardärist poliitik on alati eitanud, et ta el-Mahrougiga seksuaalsuhtes oli. Sama on teinud ka el-Mahrougi. Endise valitsusjuhi sõnul aitas ta neiut, andes talle raha ilusalongi rajamiseks.

Varem tunnistas el-Mahroug, et Berlusconi ja tema kaaslased maksid talle 187 000 eurot sularahas, kuid nüüd väidab neiu, et ta mõtles selle lihtsalt välja. Samuti eitab el-Mahroug oma varasemat väidet, nagu oleks Berlusconi oma villas korraldatud pidudel nautinud alasti tüdrukute sületantse.

Itaalias on seksi vanusepiir 14 eluaastat nagu Eestiski, kuid seksuaalvahekord alla 18-aastase prostituudiga on kuritegu, mille eest ähvardab kuni kolmeaastane vangistus.

Protsess alaealiselt seksi ostmises süüdistatava Berlusconi üle on väldanud kaks aastat. Kohus peaks otsuse langetama tänavu juunis. Küll aga on pooleli veel mitu protsessi, kus süüdistatavaks on samuti Berlusconi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles