USA ja Suurbritannia esitasid ÜRO-le andmed Süüria keemiarünnakute kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar Assad.
Süüria president Bashar Assad. Foto: SCANPIX

USA ja Suurbritannia esitasid ÜRO eskpertidele andmed Süüria valisusvägede 10 arvatava keemiarelvarünnaku kohta, ütles maailmaorganisatsiooni diplomaat kolmapäeval.

Lääneriigid püüavad leida võimalust saata Süüriasse ÜRO töörühm eesotsas Rootsi eksperdi Åke Sellströmiga, kes on oodanud juba üle kolme kuu Damaskuse luba.

Suurbritannia, Prantsusmaa ja USA on saatnud ÜRO-le tõendeid väidetavate keemiarünnakute kohta, mis diplomaatide sõnul algasid detsembris ja kestsid kogu maikuu.

Ühe ÜRO diplomaadi sõnul on britid ja ameeriklased teavitanud maailmaorganisatsiooni kümnest erinevast rünnakust.

«Ameeriklaste ja brittide omad langevad osaliselt kokku, aga kõik kokku liites saame 10 erinevat rünnakut, kus režiim näib olevat kasutanud keemiarelvi,» ütles tundmatuks jääda soovinud diplomaat.

Prantslaste esitatud tõendite kohta on vähem andmeid, aga ühelgi lääneriigil ei paista olevat tõendeid, et opositsiooniväed oleksid keemiarelva kasutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles